Перебріхана історія XX віку відтепер – засадничий міф РускогоМіра

Бачив у стрічці кілька постів на тему “що означає путінська писанина про історію Другої світової війни”. Я писанину не читав), але думку про те, що вона значить, маю!))

Путін написав про це грунтовний текст (зокрема) тому, що викладений ним міф про Другу світову війну офіційно визнається базовим міфом РускогоМіра.

Визначення Правдою саме такої Історії – є необхідною умовою належності до РускогоМіра. Може навіть й достатньою умовою (як компроміс) – хоча ясно, що приймання цієї історії тягне за собою причепом ще купу всього прекрасного).

Належати до РускогоМіра – це не вибір захоплюватися Пушкіним та Булгаковим замість Шевченка чи там Шекспіра.

Належати до РускогоМіра *обов’язково* означає приймати історію Другої світової війни у тому вигляді, як її описав Путін – тобто НеТак як її бачить весь цивілізований світ, включаючи і переможців, і переможених, і звільнених.

Друга світова війна є основною подією минулого сторіччя, яка визначила влаштування сучасного світу в цілому, не кажучи вже про Європу. Ті, хто в Європі обирають РускійМір, протиставляють себе решті Європи у цьому найважливішому цивілізаційному питанні.

Причому йдеться про протиставлення в самому брутальному сенсі – як відступників від догмату віри могли колись спалити на багатті, так і відступників від догмату віри РускогоМіра мусять карати кримінально, відповідні статті в російському кримінальному законі є, мусять бути й в інших країнах РускогоМіра.

Чи хочемо ми (або ще хтось) в РускійМір тепер означає, буквально, чи хочемо ми отримати – як релігійні постулати, що не терплять сумнівів – сфальшовану історію про основні події сучасності, які відбувалися на нашій землі з нашими предками, із запереченням історичної науки і протиставленням себе всьому цивілізованому світу в такому цивілізаційно-важливому питанні.

Chacha Shushuridze