Луганське підприємство компенсує мешканцям нанесену шкоду

2035 гривень матеріальної й 500 гривень моральної шкоди виплатить луганське підприємство “Спецавтоматика” двом мешканкам Луганська.

Відповідне рішення Жовтневого районного суду міста Луганськ було прийнято 16-го серпня й вступило в силу сьогодні. Про це прес-центру Східноукраїнського центру громадських ініціатив повідомила голова ініціативної групи опору незаконним забудовам у Луганську Ірина Воскобойник.

У своїй заяві в січні 2010 року дві позивачки звернулася до Луганського спеціалізованого підприємства протипожежної автоматики та охоронної сигналізації “Спецавтоматика” про відшкодування моральних збитків і матеріальної шкоди. Вони стали результатом скидання заводом снігу взимку 2009 року з заводських приміщень на земельну ділянку позивачок. Внаслідок цього було пошкоджено майно в дворі й виникла загроза підтоплення будинків.

Боротьбу проти незаконних дій заводу з ливарним виробництвом “Спецавтоматика” мешканці луганської вулиці 2-га Трамвайна ведуть із 2008 року. Завод знищив межовий об’єкт і порушив санітарно-захисну зону між заводом і житловою забудовою. Зараз виробництво ведеться за 10 метрів від приватних будинків і за 135 метрів від багатоповерхових. Сильний шум, запах фарби й викиди в атмосферу шкодять здоров’ю жителів. Керівництво заводу ігнорує приписи державних органів, залякує активістів через судові позови.

Останнє судове рішення активістів проти заводу — третє з трьох, розглянуте на користь позивачів.

Прес-центр

Східноукраїнського центру громадських ініціатив

30-й квартал, буд. 2, кв. 14, м. Луганськ, 91005

тел. (0642) 491374

e-mail: zahyst@gmail.com

веб-сторінка: www.totalaction.org.ua