Верховна Рада збирається заборонити цивільним носити камуфляж, знаки розрізнення та символіку

8 вересня Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки.

Законопроектом (реєстр. №4585) пропонується заборонити носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав.

Текст законопроекту передбачає також заборону легалізації об’єднань громадян, які в своїй діяльності використовують носіння військового форменого одягу, знаків розрізнення, встановлених військових звань військової та спеціальної субординації Збройних сил України та інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади. Діяльність вже легалізованих подібних об’єднань громадян забороняється в судовому порядку.

Символіка об’єднань громадян, політичних партій та громадських організацій не повинна відтворювати державні чи релігійні символи, а також символіку Збройних сил України, інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади, затверджену відповідними постановами Кабінету Міністрів України.

Відповідні зміни передбачається внести до законів “Про об’єднання громадян” та “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Проектом також пропонується встановити адміністративну відповідальність за “незаконне носіння форменого одягу та знаків розрізнення особами, які не мають на те права”.

Acerca de Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

3 Comments

  1. А на мою думку цей закон спрямований виключно проти Патріота України і їм подібних організацій. Діток і “ряжених” козаків найвірогідніше не чіпатимуть, а будуть його застосовувати вибірково, так як і всі інші закони включно з Конституцією.

  2. Це проти тих організацій, які являють реальну загрозу для існуючої влади. Влада злякалася, бо якщо щось і буде революція чи просто втрата влади мало їм від ціх хлопців не показалося

Los comentarios están cerrados.