Яценюк вимагає на урядовому рівні розглянути питання добудови української школи в Севастополі

Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вимагає від прем’єр-міністра України звернути увагу на ситуацію, яка склалася із будівництвом української школи-колегіуму в Севастополі. Будівництво цього начального закладу перетворилося на довгобуд, кошти на добудову школи не виділяються, зазначається в депутатському зверненні на ім’я керівника Кабміну.

Арсеній Яценюк звертає увагу на те, що етнічні українці становлять 22,4% постійного населення підпорядкованої Севастопольській міській раді території. А це – 85 тисяч мешканців. Попри це, в місті немає жодної школи з викладанням українською мовою навчання, окрім інтернату на сто учнів.

Більш того, в Севастополі за двадцять років незалежності України не побудовано жодної нової школи, крім школи для дітей російських військовослужбовців, яка зведена за рахунок коштів Російської Федерації.

«Будівництво школи-колегіуму в Севастополі мало стати прикладом турботи держави не тільки про етнічних українців міста, а й дати всім дітям міста змогу в повному обсязі вивчати державну мову», – зазначається в зверненні.

У будівництво школи впродовж 2002-2010 років уже вкладено майже 22 мільйони гривень. Проте наразі об’єкт перетворився на довгобуд: останнім часом на його будівництво не було виділено коштів ні з державного, ні з місцевого бюджетів.

Арсеній Яценюк вимагає на урядовому рівні розглянути питання добудови української школи-колегіуму і сприяти його невідкладному вирішенню.

 

1 Comment

  1. Одначе два роки підряд 2009 та 2010 Сесія Севастопольської міської Ради на чолі з Саратовим ухвалювала рішення виділити 1 млн гривень на розвиток російської мови у Севастополі.
    На українську школу -колегіум грошей нема.
    ДО місцевого бюджету податки платять не лише росіяни але й українці.
    Чи не дискримінація це за національним признаком.

Los comentarios están cerrados.