Марш захисників Києва-3: За зелені зони, проти «генплану-2025»

29 жовтня 2011 р. · 12:00 – 14:00, Сквер біля м. Золоті Ворота, біля пам’ятника Ярославу. Кінцева точка – площа під аркою Дружби народів, за філармонією на Європейській.

Марш захисників Києва
За зелені зони, проти «генплану-2025»

ЩО:
Театралізована хода від пам’ятника Ярославу Мудрому (м. Золоті Ворота) до Арки дружби народів розпочнеться о 12-00. О у кінцевій точці маршруту – арка Дружби народів – 13-00 заплановані громадські слухання з приводу генплану.

ПРИНОСЬТЕ З СОБОЮ ШТУЧНУ ЗЕЛЕНЬ, ВЛАШТУЄМО КРАСИВУ ХОДУ!

ЧОМУ:
Найближчими тижнями в Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року при тому що існуючий генплан Києва розрахований до 2020 року.

Проект так званого <<Генплану-2025>>, розроблений на замовлення Черновецького і Попова, є спробою узаконити відведення земельних ділянок в парках, скверах і історичних ареалах, легалізувати накрадене попередніми поколіннями корупціонерів та створити можливості для комфортного грабунку столиці у майбутньому.
* <<Генплан-2025>> УНЕМОЖЛИВИТЬ ПОВЕРНЕНЯ РОЗКРАДЕНОЇ ЗЕМЛІ. Відносно сотень земельних ділянок в Києві тривають суди і деякі з них (парк Покал, Жуків острів, околиці музею Пирогів тощо) вже вдалось відбити у «молодої команди і Ко», тому що ці землевідведення суперечать чинному генплану. Якщо буде затверджений новий генплан, всі інші суди будуть програні тому що всі незаконні земле відведення стануть законними.
* <<Генплан-2025>> є геноцидом ЗЕЛЕНИХ ЗОН Києва. Передбачається знищення 7% парків, скверів та інших насаджень. Постраждають практично усі зелені зони у центрі міста та більшість на його околицях. В них заплановано звести торгово-розважальні комплекси, офіси та багатоповерхові житлові будинки.
* <<Генплан-2025>> є благословінням подальшій ЗАБУДОВІ ІСТОРИЧНИХ СВЯТИНЬ КИЄВА. Розробники відмовилися визнати особливо цінними землями територію навколо Києво-Печерської лаври та собору святої Софії. Це означає – там можна будувати висотки, паплюжачи історичний вигляд тисячолітнього міста.

На додачу, <<Генплан-2025>> варто вважати підробкою, а не справжнім Генеральним планом:
* Не зроблено аудит виконання чинного Генплану – а отже, нема підстав, що новий буде краще. Влада приховує реальні причини, чого у місті відбувається забудовницьке свавілля.
* Не проведено аудиту стану зелених зон Києва, розрахунки та планування розвитку зелених насаджень робиться на основі застарілих даних. Якби було проведено повний аудит і кияни дізналися, скільки парків і скверів знищено насправді, чиновникам важче було б обгрунтувати ті мауйбутні вирубки, заплановані ними у <<Генплані-2025>>.

Отож, <<Генплан-2025>> є аферою, яку потрібно негайно зупинити. ПРОЕКТ ПОТРІБНО ВІДХИЛИТИ, а новий Генплан розробляти лише після повернення накрадених земель та проведення незалежного аудиту нинішнього стану міста.

https://www.facebook.com/event.php?eid=164890003603584