Розправа за святкування 20 річниці Незалежності України та злочин судді Бухтіярової

Розправа за святкування 20 річниці Незалежності України та злочин судді Бухтіярової

20 жовтня 2011 року у Ворошиловському районному суді м. Донецька завершився розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно Олійник Марії Василівни за позовом начальника Ворошиловського районного відділу міліції Івана Васильовича Ласкавого за проведення святкових заходів 24 серпня 2011 року до 20 річниці Незалежності України в м. Донецьку. Святкові заходи були заборонені за позовом Донецької міської ради скандальною постановою судді Донецького окружного адміністративного суду Тарасенка, винесеної о 5 годині 25 хв. 24 серпня 2011 року, яка оскаржена Марією Олійник в Донецькому апеляційному суді 12 вересня. Розгляд справи тривав з 17 години 30 хв. 23 серпня 2011 р. до 5 год 25 хв. 24 серпня 2011 року. Оскаржена в Донецькому окружному адміністративному суді також Постанова про відкриття виконавчого провадження державною виконавчою службою від 24 серпня на виконання Постанови судді, яка не ввійшла в законну силу.
Оскільки, незважаючи на заборону суду, святкові заходи 14-ю організаціями, які входять в Комітет опору диктатурі в Донецькій області, були проведені, 1 вересня 2011 року майором міліції Дешевим було складено фальшивий протокол, зібрано купу пояснень, складено протокол огляду місця події, акти державних виконавців з купою понятих, рапортів тощо. Все це сміття, де немає жодного слова правди, було 2 вересня 2011 р. передано полковником міліції Ласкавим до Ворошиловського районного суду м. Донецька судді Ірині Бухтіяровій.
І почались чудеса в дусі Бухтіярової.
Чудо №1. Нібито 20 вересня 2011 року Олійник не з’явилась на виклик суду, хоча й досі повістки в суд немає і в матеріалах справи теж жодного доказу, що мені була надіслана повістка. І суддя Бухтіярова виносить постанову про примусовий привід Олійник в суд на 4 жовтня 2011 року. І доручає здійснити привод, природньо, позивачу-Ворошиловському районному відділу міліції. І от 14 днів міліція регулярно приходить до мене додому, грюкає в двері, лякає сусідів, кричить, що їм потрібна Олійник. А я й гадки не маю, що є така постанова судді. Узнала про це я тільки 5 жовтня коли ознайомилась з матеріалами сфабрикованої судової справи.
І зразу ж оскаржила фальшиву постанову судді Бухтіярової в апеляційному порядку.
Вся судова справа, всупереч ст.12 Закону України «Про судоустрій та статус судів в Україні» та чинному мовному законодавству, в тому числі протоколи судових засідань та постанова судді Бухтіярової про примусовий привод оформлена не державною мовою.
І тому я зареєструвала 20 жовтня 2011 року заяву: приводжу її текст повністстю:
« Ворошиловському районному суду м. Донецька
(судді Бухтіяровій І.О.) по справі №3-2716/11
Правопорушник: Олійник Марія Василівна
83 001, м. Донецьк, пр. Грінкевича, буд. 6, кв. 42,
тел., ел.п.: 095 335 11 65; 067 757 17 0, mvol@i.ua
Позивач Начальник Ворошиловського РВ ДМУ ГУ МВС України
В Донецькій області Іван Васильович Ласкавий
ЗАЯВА
При спробі ознайомитись з матеріалами судової справи, я зіткнулась з тим, що всупереч Конституції України відповідно до ст.10 якої:”Державною мовою в Україні є українська мова…», тлумаченням цієї статті Конституційним Судом України ( Рішення № 10-рп/99 від 14.12.99 Конституційного Суду України), ст. 18 «Мова судочинства» Закону України «Про мови в Українській РСР», статті 248 КУпАП «Розгляд справи про адміністративне правопорушення на засадах рівності громадян» згідно якої : «Розгляд справи про адміністративне правопорушення здійснюється на засадах рівності перед законом і органом (посадовою особою), який розглядає справу, всіх громадян незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мови та інших обставин», більша частина матеріалів судової справи виготовлена невідомою мені мовою, якою я не володію.
Внаслідок цього я не змогла підготуватись до судового засідання, призначеного на 15.30 годину 20 жовтня 2011 року, не змогла написати заперечення на позов проти мене, не змогла організувати правову допомогу.
Крім цього, в матеріалах справи на стор. 49 знаходиться як доказ моєї вини диск, копію якого Ви спочатку мені відмовились надати, про що я 05.10.2011р. написала скаргу, а після повідомлення телефоном 17 жовтня 2011 р. секретаря судді про те, що копія диску готова, я не змогла її отримати та проаналізувати, оскільки 18-19 жовтня 2011р. була задіяна у заходах II-го Україно-Російського міжрегіонального економічного форуму під патронатом Президентів України та Російської Федерації.
Тому не можу прийняти участі у цьому судовому засіданні.
В зв’язку з вищевикладеним ПРОШУ відкласти розгляд судової справи для вчинення наступних дій:
1. вжити заходів для перекладу матеріалів справи на українську мову;
2. повідомити мені про готовність цих матеріалів;
3. після цього надати мені можливість ознайомитись з матеріалами справи №3-2716/11 із застосуванням технічного обладнання, тобто зняти копії з матеріалів справи (фотоапаратом, сканером або ксероксом);
4. після цього призначити дату наступного судового засідання.
До заяви додаю:
1. Копію судової повістки-телеграми на 15.30 20 жовтня 2011р.

20. 10.2011 Олійник М.В.

Зареєструвавши заяву майже за годину до початку судового засідання, я чекала в коридорі суду. І чую переговори декількох міліціонерів. А де тут 5 зал? А як ми її забиратимемо? Вияснивши, де цей зал, залишився тільки 1 міліціонер, який зайшов разом з нами в 5 зал судового засідання і став на дверях в характерній позі, розставивши широко ноги. І тут я догадалась, що міліціонери в коридорі розмовляли про мене.
Суддя Бухтіярова відмовила мені у задоволенні заяви, заявивши, що я сама маю найняти собі перекладача, якщо мені не зрозуміло російською мовою. Я їй пробувала зачитати ст.9 та 12 Закону України «Про судоустрій та статус суддів в Україні» та ст 161 Кримінального Кодексу України про відповідальність за дискримінацію мене за мовними ознаками, але Бухтіярова не дала мені цього зробити і заявила, що вона буде проводити не дивлячись ні на що судове засідання.
Тоді я заявила, що мені в робити тут нічого і я покидаю зал. Бухтіярова скомандувала міліціонеру, щоб він затримав мене. Я попросила міліціонера представити документи на моє затримання. Тоді міліціонер звернувся до судді Бухтіярової: «Дайте постанову». Поки вони з’ясовували між собою питання про постанову, я силою відсторонила міліціонера і вийшла з залу суду. Таким чином суддею Бухтіяровою та міліцією готувалась провокація про моє затримання в залі суду.
За декілька хвилин потому суддя Бухтіярова заявивши, що моя вина повністю доведена матеріалами міліції та державної виконавчої служби постановила оштрафувати мене на 340 гривень.

Марія Олійник -заступник голови Конгресу Українських Націоналістів
м. Донецьк.

3 Comments

  1. МИ, правозахисники з Луганської області, і я особисто як корінна донечанка, виражаємо обурення діями донецької міліції і судді Бухтіярової, які порушують закони, порушують конституційні права громадян на мирні збори і на свободу вираження своєї жумки, в тому числі через урочисте відзначення 20 річниці Незалежності України в м. Донецьку. Нас, громадян, намагаються залякати неправедними судами, брутальними діями міліцонерів. Але нас не залякати. На нашому боці правда, Конституція, закони, нарід.
    Тримайтеся, шановна пані Маріє! Слава Україні!
    Лариса Заливна
    тел. (066)766-99-31

  2. Лариса Заливна,спробуй залякати суддю и міліціянтів побачимо,як у тебе,вийде.

Los comentarios están cerrados.