«Твій місцевий депутат» відвідав Денежниково на Новоайдарщині

27 жовтня 2011 року в с. Денежникове Новоайдарського району відбулася презентація проекту «Твій місцевий депутат: Луганська область». Організатором заходу виступив Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ).
На презентації керівник проекту Володимир ЩЕРБАЧЕНКО, відзначив результати роботи, які красномовно говорять, що програма принесла користь. Найяскравішим прикладом є Денежниківський сільський голова Сергій Артьомов. Розраховуючи в основному на власні сили у вирішенні проблем села, він став одним із найактивніших учасників проекту. Нещодавно він через соціальну мережу звернувся до Миколи Азарова з проблемою відновлення роботи сільського дитячого садка.
До цього вчинку Сергія Артьомова підштовхнув семінар з медіа-активізму, який в рамках проекту проводив СЦГІ. Зокрема, депутати і громадські активісти відкрили для себе з нового боку соціальні мережі і навчилися отримувати з інтернет-спілкування максимум користі. Для Сергія Артьомова семінари не пройшли даром ,і як результат – спілкування з прем’єр-міністром Миколою Азаровим та відновлення роботи дитячого садка вже в наступному році.
Депутатський корпус Денежниківської сільської ради з ініціативи сільського голови представлений на сайті проекту dep.lg.ua. Поки що, це єдина сільська рада на ресурсі. Серед інших – Луганська обласна рада, Луганська міська, Алчевська міська, Рубіжанська міська, Олександрівська міська, Сватівський міська та Сватівський районна ради.
«Надалі ми плануємо розширювати географію проекту, і до нашого сайту приєднаються інші ради», – зазначив у ході семінару голова СЦГІ Володимир ЩЕРБАЧЕНКО, акцентуючи увагу на тому, що сайт dep.lg.ua є унікальним ресурсом, на якому концентрується інформація про депутатів представлених рад. На веб-ресурсі розміщено «особисті справи» депутатів, графік прийому громадян, контакти, фото, а також новини про їхню роботу і про діяльність місцевих органів самоврядування.
За його словами, число відвідувачів сайту постійно зростає, збільшується разом з тим і кількість відгуків, направлених на адресу депутатів. Найголовніше в цьому те, що скарги і прохання людей знаходять відгук у реальних справах. «В Сватовому не було «зебри» на проїжджій частині біля школи. Про це написали люди своєму депутату на нашому сайті. Як результат – пішохідний перехід з’явився, – наводить приклади Володимир ЩЕРБАЧЕНКО. – Або ще випадок. В одному з коментарів йшлося про будинок в Алчевську, в якому з 1990 року пошкоджена покрівля. Люди ніяк не могли вирішити цю проблему. Ремонт був запланований на 2013 рік. Але вже на сьогоднішній день будинок відремонтували і перекрили. Як бачите, це приклади того, що люди не мовчали».
Проект спрямований на налагодження діалогу між депутатами та виборцями. На сьогоднішній день на сайті більше 400 відгуків про роботу депутатів і місцевих рад.

Підтримка проекту «Твій місцевий депутат: Луганська область» була здійснена Фондом Східна Європа в рамках програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні», який є спільною ініціативою Фонду Східна Європа та Черкаської обласної організації Комітету виборців України і виконується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Прес-центр Східноукраїнського центру громадських ініціатив, тел.: (0642)49-13-74.