В Києві відбудеться новий марш на захист міста – за зелені зони, проти «Генплану-2025»

Марш розпочнеться 29 жовтня о 12.00 театралізованою ходою від пам’ятника Ярославу Мудрому (м. Золоті Ворота) до Арки дружби народів. Саме там о 13.00 розпочнуться громадські слухання з приводу “Генплану 2025”.

Найближчими тижнями в Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року при тому що існуючий генплан Києва розрахований до 2020 року.

Учасники Маршу вважають, що проект “Генплану-2025”, розроблений на замовлення Черновецького і Попова:
• є спробою узаконити відведення земельних ділянок в парках, скверах і історичних ареалах, легалізувати накрадене попередніми поколіннями корупціонерів та створити можливості для комфортного грабунку столиці у майбутньому. УНЕМОЖЛИВИТЬ ПОВЕРНЕНЯ РОЗКРАДЕНОЇ ЗЕМЛІ. Відносно сотень земельних ділянок в Києві тривають суди і деякі з них (парк Покал, Жуків острів, околиці музею Пирогів тощо) вже вдалось відбити у «молодої команди і Ко», тому що ці землевідведення суперечать чинному генплану. Якщо буде затверджений новий генплан, всі інші суди будуть програні тому що всі незаконні земле відведення стануть законними
• є геноцидом ЗЕЛЕНИХ ЗОН Києва. Передбачається знищення 7% парків, скверів та інших насаджень. Постраждають практично усі зелені зони у центрі міста та більшість на його околицях. В них заплановано звести торгово-розважальні комплекси, офіси та багатоповерхові житлові будинки.
• є благословінням подальшій ЗАБУДОВІ ІСТОРИЧНИХ СВЯТИНЬ КИЄВА. Розробники відмовилися визнати особливо цінними землями територію навколо Києво-Печерської лаври та собору святої Софії. Це означає – там можна будувати висотки, паплюжачи історичний вигляд тисячолітнього міста.

“Генплан-2025” не можна вважати справжнім, тому що:

– Не зроблено аудит виконання чинного Генплану – а отже, нема підстав, що новий буде краще. Влада приховує реальні причини забудовницького свавілля.
– Не проведено аудиту стану зелених зон Києва, розрахунки та планування розвитку зелених насаджень робиться на основі застарілих даних. Якби було проведено повний аудит і кияни дізналися, скільки парків і скверів знищено насправді, чиновникам важче було б обгрунтувати ті мауйбутні вирубки, заплановані ними у “Генплані-2025”.

ПРОЕКТ ПОТРІБНО ВІДХИЛИТИ, а новий Генплан розробляти лише після повернення накрадених земель та проведення незалежного аудиту нинішнього стану міста.

Проект “Генплану-2025” : http://march.org.ua/GenPlan-2025.rar

http://march.org.ua/

За інформацією звертатись: 067 4676253(Ігор), 097 100 04 73 (Олексій), 093 5746992(Тарас), 067 8251686(Марія)