Церкви Центральної та Східної Європи обмінюються досвідом соціального служіння нужденним

МІНСЬК – З 16 по 19 листопада 2011 року у Мінському Міжнародному освітньому центрі ім. Й.Рау (Білорусія) відбувається міжнародна міжконфесійна конференція «Церкви на службі потребуючим. Можливості співпраці з нецерковними організаціями», повідомляє Інститут релігійної свободи.

У роботі екуменічної конференції беруть участь представники Православних Церков, Римсько-Католицької Церкви, Української та Білоруської греко-католицьких Церков, Євангелічно-Лютеранської Церкви, а також представники ООН, білоруської влади, різних громадських та гуманітарних організацій, які займаються справою служіння потребуючим.

На початку конференції з вітальними словами до учасників звернулись глави провідних християнських конфесій Білорусії: митрополит Філарет (Білоруська Православна Церква), митрополит Тадеуш Кондрусевич (Римо-Католицька Церква), архімандрит Сергій Гаєк (Білоруська Греко-Католицька Церква), єпископи лютеранської та баптистської Церков.

Після цього прозвучали тематичні доповіді на теми «Соціальне служіння в Білорусії», «Церква і бізнес: шляхи співпраці», «Соціальна відповідальність Церков», «Партнерство держави, бізнесу та Церкви».

Також учасники конференції поділились своїм особистим досвідом соціального служіння у Польщі, Україні та Німеччині. Про українські реалії праці конфесій в соціальній сфері розповів голова правління Інституту релігійної свободи (Київ) Олександр Заєць.

Конференція організована міжнародною екуменічною робочою групою «Примирення – завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині», яка існує вже понад 10 років. Група об’єднує офіційних представників православних, лютеранських, римсько-католицьких та греко-католицьких Церков Центральної та Східної Європи. Головною метою групи є досягнення примирення між народами та Церквами.

Джерело: http://www.irs.in.ua