Будівниче свавілля: нові схеми «кидалова»

У суботу, 26 листопада 2011 р. о 14.00 відбудеться мітінг мешканців мкрн. Позняки-2 проти ущільнення забудови мікрорайону.

Місце проведення – буд. майданчик «Київмісьбуд» №2а (у дворі будинків №№14 і 16 по пр-ту П.Григоренка).

Учасники – мешканці і інвестори будинків мікрорайону

 

Запрошуємо Вас висвітлити важливу соціальну проблему

і зупинити порушення людських прав, приниження людської гідності!

 

Коли ми інвестували кошти в будівництво, то АТХК «Київмiськбуд» надав нам генеральний план забудови мікрорайону.

ПРОТЕ протягом останнього місяця з iнформацiї на веб-сайтi АТХК «Київмiськбуд», а також iз отриманої проектної документацiї стосовно нових об’єктiв будiвництва нам стало вiдомо про змiни планiв щодо забудови мiкрорайону в напрямi ущiльнення.

На планах з’явилось вже 3 нових 25-поверхових будинки, місце запланованого будівництва яких впритул до вже зведених багатоповерхівок.  (кожного тижня виникає інформація про новий будинок!).

 

 

На наданій проектній схемі це будинки 2а, 3в і 4а.

Будівництво будинків 3в і 4а заплановано на місці озера і, імовірно, замість заявлених раніше дитячих майданчиків і паркінгів. Будинок 2а теж може суттєво посунути плани забудовника в напрямі засипання значної частини озера.

 

Будинок 2а вже відгородили парканом і завозять туди техніку!

Паркан будівництва розташований впритул до паркану діючого дитячого садка. Про обідній сон, дітки, можете забути!

 

Замість цього наступною в планах будівництва обіцяли школу – проте під неї ще навіть не риють котлован. Школи на мікрорайоні немає!

 

Крім того, на попередньому плані забудови буд. майданчик 32а планувався як низькоповерховий громадський центр – тепер на його місці планується чергова 25-поверхівка!!!

В мікрорайоні і так не вистачає торгівельних та культурних закладів!

Не вистачає дитячих садків і шкіл! Місця під озеленення не лишається!

Цікава арифметика щодо школи і дитсадка:

Первинний план забудови мікрорайону Позняки-2 передбачав 23 багатоповерхівки – це близько 70 під’їздів по 6-8 квартир на поверсі, що дає підставу говорити про введення в експлуатацію близько 10000 квартир. Це буде, за найскромнішими підрахунками 10000 родин (це близько 10 тис. дітей!).

І на цю кількість заплановано 1 дитячий садок (вже введений в експлуатацію) і одну школу (ще навіть не почали закладати фундамент).

Під школу ще не відселений приватний сектор – а мешканцям повідомлено, що чекати їм на відселення ще років 7 – отже, не бачити нам школи ще років 10!!!

 

Невже тепер до цього додасться ще 4 багатоповерхівки??? А може і п’ять, шість??????

 

         В данный момент направляются письма против строительства дома 2А, т.к. работы по нему уже начаты! Дом вплотную прилегает к садику, и домам №14 и 16.Что является нарушением норм инсоляции, проветривания, озеленения, размещения детских и спортивных площадок, не говоря уже придомовой территории и местах парковки личного транспорта жильцов.

 

Ведь, согласно Зміни №3 до ДБН 360-92**  наши дома должны были быть обеспечены парковочными местами в количестве МИНИМУМ 0.5 машино-места на квартиру, в итоге обеспечено  30-40 парковочных мест во дворе дома №14. И это на 370 квартир!  К тому же в РІШЕННІ КМДА на віделение земли четко указано:

 

«…3.7. Проектом будівництва житлових будинків передбачити місця постійного зберігання автотранспорту (крім відкритих автостоянок) у кількості, не меншій за одне машиномісце на кожні дві квартири в цих будинках….»

 

Вот ссылки на все решения по земле по нашому микрорайону:

http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/072B3A41DD2140C3C225776100687299?OpenDocument

http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/C2E705CC24DA4231C22574DB0068AEC9?OpenDocument

http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/F4EA775BF3D37B71C22576420068783A?OpenDocument

http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/FB50689E5869E68FC22573C00053C66E?OpenDocument

 

И еще наше озеро уже частично засыпают….. В дополнение к нашему обращению против строительства, хотим также  потребовать не засыпать озеро, а почистить его и сформировать вокруг него прогулочную зону. Его по слухам уже хотят засыпать полностью!!!!!

 

Ми, мешканці мкрн. Позняки-2, виступаємо проти ущільнення мікрорайону, проти засипання озера і порушення всіх можливих і неможливих норм.

 

Ми не хочемо «ручкатись» із сусідами через вікна наших будинків!

Ми не бажаємо, щоб наші діти вчились в класах по 50 осіб!

Ми не хочемо їздити по хліб на метро!

Ми не хочемо забувати, як виглядають сквери і газони!

Ми не можемо створювати для наших дітей приватні дитсадки!

Це неприпустимо!

 

Якби забудовник одразу показував такий план – він не продав би жодної квартири!!!

 

За нашими даними, новий план забудови ще не затверджений, дозвіл на будівництво не отриманий – проте роботи на буд майданчику 2а розпочинаються!!!

Ми відправили колективні звернення до голови КМДА і в Головне управління містобудівництва та архітектури – проте відповіді ще не отримали!

 

Допоможіть нам зупинити свавілля!!!