Покликання берегти природу

У середу, 16 листопада, в актовому залі Загальноосвітньої середньої школи 1-3 ступенів с. Замулинці, Коломийського району, Івано-Франківської області відбулася конференція на тему «Покликання берегти природу». У заході взяли участь учні 5-11 класів, а також директор – п. Мар’яна Михайлюк та вчителі школи. Провів конференцію проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ з питань екології.

Основними завданнями заходу були надання інформації про ключові екологічні проблеми сучасності, пояснення покликання кожної людини берегти природу, ознайомлення з ключовими аспектами соціально-екологічного вчення християнських церков, а зокрема питанням покликання бережливого ставлення до створеного Богом світу, як невід’ємної складової християнської віри , екологічного гріха та вимоги навернення, яке має проявитися у мудрому та бережливому ставленні до навколишнього середовища, а також поміркованому використанні дарованих Богом природних ресурсів.

З великим зацікавленням учасники заходу слухали як можна і необхідно на практиці здійснювати своє особисте покликання: берегти створений Богом світ – природу та отримали багато цікавих і нескладних до виконання порад щодо того, як більш дружньо ставитись до навколишнього середовища у своєму повсякденному житті, зокрема наприклад, як зменшувати у своєму побуті відходи та сміття, заощаджувати безцінний Божий дар – воду, економити електрострум, тепло тощо.

До шкільної бібліотеки, від Бюро з питань екології УГКЦ, було передано літературу, завдяки якій кожен зможе поглибити свої знання щодо екологічного вчення християнських церков, а також дізнатися яким чином наша повсякденна поведінка може бути більш дружньою стосовно природного довкілля чи то вдома, чи у школі, чи на роботі, чи при проведенні дозвілля.

Захід був організований місцевим душпастирем греко-католицької громади, адміністратором Церкви Перенесення мощей св. Миколая, ієреєм Юрієм Виксюком за підтримки Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології