Східне партнерство – нові можливості для України під час головування Польщі в ЄС

5 листопада 2011 ВМГО «Європейська молодь України», за підтримки Посольства Республіки Польща в Києві, провела круглий стіл на тему: «Східне партнерство – нові можливості для України під час головування Польщі в ЄС».

Через присутнійсть європейських гостей цей захід викликав справжній ажіотаж серед Одеської молоді. Саме завдяки присутності депутата Європейського Парламенту Павела Коваля, який під час вітального слова розповів про передумови виникнення програми «Східне партнерство» та про її фінансування з бюджету Європейського Союзу, було так багато зацікавлених.

Як виявилось, саме пан Павел Коваль був одним із авторів програми «Східне партнерство», оскільки раніше працював заступником Міністра Закордонних справ Польщі, країни, яка власне і ініціювала появу такої програми для України та зараз головує у Європейському Союзі.

Серед почесних гостей круглого столу була також і Марія Юрікова – тимчасово повірена у справах Представництва ЄС в Україні, яка розповіла про європейські цінності та привела дуже вдалий приклад про переваги європейських стандартів життя для молодих одеситів.

Із вітальним словом також виступили Йоанна Стжельчик – Генеральний Консул Республіки Польща в Одесі, Богуслав Гертруда – І секретар Посольства Польщі в Києві, Станкевич Д.В. – Радник Голови Одеської ОДА та Андронова А.В. – заступник Начальника Головного Управління зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції Одеської ОДА.

Цікавою була практична частина зустрічі, де учасникам пропонувалось змоделювали підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. В дебатах вже традиційо зійшлися єврооптимісти (міністри Закордонних справ Польщі та Швеції) та європесимісти (міністри закордонних справ Франції та Німеччини).

Високий фаховий рівень заходу підтримали також виступи й презентації відомих українських експертів: Ірини Сушко – ГО «Європа без бар’єрів» та Святослава Павлюка – Заступника Виконавчого Директора Фундації ПАУСІ.

Прес-служба Одеського обласного осередку «Європейської молоді України»

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.