Депутати Чернігівської міської ради. Від слова до справи?

17 січня 2011 року за ініціативи відділу сприяння діяльності депутатів Чернігівської міської ради та громадської організації Центр «Доброчин» у малому залі Чернігівської міської ради відбувся круглий стіл «Депутати Чернігівської міської ради. Від слова до справи?”, під час якого депутати відзвітувались про свою діяльність у 2011 році.

Під час обговорення поставлених питань учасники круглого столу зазначили, що депутати місцевих рад, яким громада довірила вирішення питань місцевого значення, мають виходити до людей, доносити до них живу та конкретну інформацію про зроблені справи та спілкуватись з громадою безпосередньо.

Виступаючі також висловили думку, що важливо, аби інститут підзвітності в його реальному впровадженні не перетворився на елемент пропаганди і виборчих технологій для окремих публічних осіб, а був реальною можливістю активності громадськості в проведенні оцінки діяльності органів місцевої влади та доступу до публічної інформації.

Підсумовуючи виступи учасників круглого столу, Олег Шеремет підкреслив, що депутати міської ради налаштовані вирішувати важливі для громади проблеми у місті, незалежно від партійної приналежності, та запевнив, що міська влада завжди здійснюватиме свою діяльність відкрито і прозоро. На його переконання, проведення подібних заходів сприяє більш якісному діалогу місцевої влади і громадськості та вдосконаленню інституту локальної демократії.

http://www.politika.cn.ua/list/ua/videopage/0/2970.html
http://www.politika.cn.ua/list/ua/videopage/0/2971.html
http://www.politika.cn.ua/list/ua/videopage/0/2972.html
http://www.politika.cn.ua/list/ua/videopage/0/2973.html
http://www.politika.cn.ua/list/ua/videopage/0/2974.html

Підтримка проекту «Депутати для громади», що виконується Центром «Доброчин», була здійснена Фондом Східна Європа в рамках програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні», що є спільною ініціативою Фонду Східна Європа та Черкаської обласної організації Комітету виборців України і виконується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).