Студенти-драгоманівці обурені брехнею нардепа Колесніченка і бездіяльністю з цього приводу свого ректора Андрущенка

Нещодавно народний депутат України від Партії Регіонів Вадим Колесніченко вчергове опублікував у власному блозі неправдиву інформацію. Ми не маємо ні права, ні бажання коментувати рішення доктора філологічних наук, професора, проректора з наукової роботи Горлівського державного педагогічного інституту іноземних мов В’ячеслава Ісайовича Теркулова, який у своєму висновку, про що йдеться в статті, підтримав проект закону України “Про засади державної мовної політики”.

Натомість ми, студенти НПУ імені М.П. Драгоманова можемо спростувати інформацію про підтримку цього законопроекту нашим університетом. Дані про те, що у нашому університеті начебто підтримали вищезгаданий законопроект, пан Колесніченко виклав у своєму блозі ще 17 жовтня минулого року. Ця подія обурила викладачів і студентів університету, і за короткий термін було зібрано понад 1000 підписів під зверненням до ректора з вимогою відкликати це суперечливе рішення. Крім того, внаслідок студентського розслідування було доведено факт підробки підпису ректора під документом, що в приватній розмові зі студентами підтвердив і сам ректор Андрущенко Віктор Петрович. Після втручання у ситуацію громадськості у листопаді минулого року ректор зібрав лідерів студентських формальних і неформальних об’єднань університету і пообіцяв у максимально короткий термін вжити заходів для того, щоб пан Колесніченко припинив згадувати Національний педагогічний університет серед тих, хто підтримав його законодавчу ініціативу. Але, як ми бачимо, пройшло вже два місяці, а Вадим Колесніченко і досі використовує здобутий обманом і неправдою документ, паплюжачи при цьому честь і гідність нашої альма-матер. Не дивлячись на обіцянку дану студентам ректором Андрущенком В. П., ми досі не бачили жодного офіційного документу, який спростував би підтримку цього руйнівного для української мови законопроекту з боку нашого університету.

Від імені понад 1000 студентів і викладачів нашого університету, які підписалися під нашим зверненням раніше, а також від імені громадських та культурних діячів, які підписалися під відкритим зверненням Координаційної ради з питань захисту української мови при Київській міській організації товариства “Меморіал” ім. В.Стуса, ми, активісти студентського братства імені М.П. Драгоманова та Громадянського руху “Відсіч”, закликаємо ректора нашого університету, Андрущенко Віктора Петровича, виконати свою обіцянку і змусити пана Колесніченка припинити використовувати ім’я нашого університету в своїх цілях.

Ілля Кротенко

+38(096)9590143

illyakrotenko@gmail.com

Студентське братство імені М.П. Драгоманова

Громадянський Рух “Відсіч”