Міліція намагалася затримати активістів за дозволену акцію (+відео)

Міліція та бійці спецпідрозділу “Беркут” перешкоджали активістам опозиційних молодіжних організацій провести у Києві на Майдані Незалежності акцію “Готуй намет навесні”.

Про це повідомили в прес-службі “Батьківщини”.

За їх словами, коли активісти намагалися встановити намети, з’явився “Беркут” і оточив молодих людей, при цьому намагаючись відібрати в них намети.

“Після того як міліції пред’явили офіційний дозвіл мерії на проведення акції, ті почали посилатися на якийсь припис Головного управління контролю за благоустроєм Київської міської держадміністрації”, – повідомили в прес-службі.

Після цього працівники спецпідрозділу почали хапати активістів за руки і ноги та тягнути їх у заздалегідь підігнаний автозак.

“Я не розумію дії правоохоронних органів. Ми не зробили нічого протизаконного, у нас є всі офіційні дозволи. Чому “беркутівці” викручують нам руки і арештовують?”, – сказав один з активістів Андрій Шекета.

У свою чергу ще один активіст Юрій Юзич, якого з рук “беркутівців” врятували студенти і журналісти, наголосив, що “міліція перейшла всі межі, оскільки вже посеред центру столиці хапають громадян і засовують в автозаки”.

Станом на 11:35 народним депутатам вдалося звільнити всіх затриманих після тривалих переговорів з міліцією.

Водночас, народний депутат Леся Оробець заявляє, що дії “Беркуту” незаконні.

“Наскільки мені відомо, наскільки відомо організаторам акції, ніякого судового рішення, яке забороняло б проведення немає. Відповідно, дії правоохоронних органів і дії “Беркута”: спроби відбити і затягнути в автозак незаконні” , – цитує Оробець “Інтерфакс-Україна”.

Окрім того, народний депутат Віктор Уколов у своєму Facebookповідомив, що правоохоронці пізніше визнали те, що правопорушення студентів справді не було, і акція законна і “зв’язуватися з нами ніхто не хоче, тому перед нами вибачились і всіх відпустили продовжувати проводити акцію”.

Українська правда

http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/22/6961198/

Ми послали інформаційний запит в МВС з проханням прокоментувати ситуацію

httpv://www.youtube.com/watch?v=mxy6D0OSiNk