Окрім материнського інстинкту існує іще і батьківський. Прем’єра драми “Натусь” за В. Винниченком у театрі Франка.

1 квітня о 16.00 в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відбудеться прем’єра драми Володимира Винниченка “Натусь”, де події розгортаються довкола 7-річного хлопчика (його роль виконує Андрійко Гайдай), ім’ям якого і названа п’єса. Але вистава — більш ніж доросла. У своєму щоденнику В. Винниченко пояснив, що написанням цієї драми прагнув заперечити загальнолюдські стереотипи про неіснування батьківського інстинкту. Молодий режисер Катерина Чепура (вона ж і художник та художник по костюмах) вважає, що ці стереотипи не лише існують і досі, а й підлягають руйнуванню. На її думку, неправильною є переважаюча у суспільстві думка, що дитину, наприклад, при розлученні, обов’язково слід залишати матері, що саме мати, а не батько може краще опікуватися дитиною.

Катерина Чепура, яка завжди береться за постановку неординарних конфліктів, вдалась також до неординарного образного рішення з оформленням сцени театру у фойє, який є в театрі ім. І. Франка майданчиком для сміливих експериментів молоді. Режисер розвернула глядацьку залу, і дія відбувається там, де має сидіти глядач, а глядачі сидять там, де мала б бути сцена.

Вистава цікава ще й тим, що у ній актори (Олена Фесуненко і Павло Піскун) грають акторів. Тобто двоє героїв п’єси є акторами. Головну роль (батька Натуся) грає Дмитро Рибалевський, який нещодавно зіграв головну чоловічу роль у виставі Юрія Одинокого “Гімн демократичної молоді” за однойменним твором Сергія Жадана.

“Натусь” — це вже друга вистава за В. Винниченком, поставлена К. Чепурою в театрі ім. Івана Франка. Перша — “Дорогу красі” — досі іде з аншлагами (найближчий показ — 7 квітня) і була висунута на премію “Київська пектораль”, де дійшла до фіналу.

Тривалість вистави — 1 год. 40 хв. (без антракту).

Квитки можна придбати в касах театру.

Довідки за тел.: 066-136-59-84