Луценко втомився від брехні про його здоров’я – відповідь медчастині ДПтСУ

Тема здоров’я ув’язненого у Лук’янівському СІЗО екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка переходить у виголошення безпідставних і брехливих заяв з боку керівництва управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення Державної пенітенціарної служби України.

 Про це свідчать документи, наявні у прес-служби «НС».

 31 березня 2012 року начальник управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення ДПтС Євген Поляков заявив про те, що Юрій Луценко «все лікування, яке призначене спеціалістами МОЗ, отримує у повному об’ємі. На сьогоднішній день, стан здоров’я його задовільний. Всі рекомендації виконуються». Також Є.Поляков зазначив: «Юрія Віталійовича я обстежував як ніхто інший, тому, мабуть, він сам втомився від додаткових обстежень. Вони на сьогоднішній день справді не потрібні».

 Натомість, маючи на руках висновок фахівців комісії МОЗ щодо стану здоров’я Юрія Луценка від 30 березня 2012 року, який був складений за день до оголошення заяви представником ДПтС, маємо протилежне. Для цікавості радимо порівняти текст висновку комісії із заявою Є.Полякова.

 У висновку лікарів чітко вказано, що «27.03.2012 турбував біль в лівому підребір’ї, який посилювався при рухах тулуба, з іррадіацією в спину по ходу лівої реберної дуги…».

 Є й діагноз у висновку, де вказані: стеатоз, наявність початкових ознак портальної гіпертензії, хелікобактер-асоційований гастрит тощо.

 І головне, лікарі МОЗ у рекомендаціях, окрім пігулок та раціонального харчування, рекомендують дообстеження – гастроскопію в плановому порядку (за проханням пацієнта (!)).

 Отже, три лікарі МОЗ – головний позаштатний гастроентеролог ГУ охорони здоров’я КМДА Ігор Червак, завідувач відділення гастроентерології Київської міської клінічної лікарні № 10 Тетяна Дінець та лікар-гастроентеролог Київського міського консультативно-діагностичного центру Людмила Огіря 30 березня 2012 року своїми підписами підтвердили наявність хвороб та необхідність дообстеження Юрія Луценка.

 Проте для Державної пенітенціарної служби у висновку лікарі не забули записати два речення, які є ключовими для подальших заяв ДПтС, а саме: «Скарг на момент огляду не виказує. Претензій до членів комісії не виказував».

 Саме ці два речення і склали основу заяви начальника управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення ДПтС Євгена Полякова вже 31 березня 2012 року.

 У зв’язку із черговою брехливою заявою ДПтС про стан здоров’я Юрій Луценко написав заяву на ім’я в.о. начальника СІЗО №13 Євгена Домбровського, в якій окрім чергового прохання призначити повторне діагностування шлункового тракту, печінки та підшлункової залози, екс-міністр просить закріпити за ним юридично відповідального лікаря.

 В.о. начальника СІЗО

Домбровському Є.С.

Заява

 У зв’язку із заявою начальника управління охорони здоров’я та медико-санітарного забезпечення ДПС гр. Полякова, розповсюдженою агентством УНН 31.03.2012 року, заявляю, що викладені в ній факти не відповідають дійсності.

Зокрема, заявляю, що жодного лікування, крім пігулок валеріани та креону, я не отримую. Не відповідає дійсності й повідомлення ДПтС про те, що на момент огляду комісією 30.03.2012 року «скарг на стан здоров’я ув’язнений не виказував».

У зв’язку із цією черговою брехнею офіційно заявляю, що за останні декілька тижнів постійно наявні в мене з осені минулого року болі посилилися. Прийом знеболюючих таблеток їх не знімає, в зв’язку із чим я був змушений звертатися до медчастини СІЗО із проханням про введення знеболюючої ін’єкції.

Я неодноразово просив про повноцінне лікування згідно встановленого діагнозу.

Виходячи із явних спроб керівництва медслужби ДПтС перевести проблему мого лікування у виголошення безпідставних заяв, прошу:

1. офіційно призначити мені повторне діагностування шлункового тракту, печінки та підшлункової залози,

2. закріплення юридично відповідального лікаря і проведення лікування.

 Юрій Луценко, 03.04.2012 року

 Тож, маючи факти на руках, прес-служба «НС» заявляє, що Юрій Луценко, не проходячи рекомендованих медичних обстежень, втомився лише від брехливих заяв Державної пенітенціарної служби України про його «задовільний» стан здоров’я.

 Документ на сайті

 

http://www.nso.org.ua/ua/news/10044