Принизити та вкрасти: історія педагогічного училища в Шахтарську

Колонія строгого режиму? Ні, це корпус Шахтарського педагогічного училища, на ремонт якого тричі виділялися бюджетні кошти!
В понеділок, 30 квітня о 12:00 за адресою вул. Богдана Хмельницького 50б (вхід через арку, другий під’їзд) відбудеться прес-конференція журналістів та активістів профспілки «Пряма дія», які щойно повернулися з м. Шахтарськ. Учасники конференції детально розкажуть про факти експлуатації, морального терору та нелюдських умов проживання у Педагогічному училищі м. Шахтарськ, а також історію боротьби студентки Тетяни Коченкової. Крім того, на конференції прозвучить абсолютно нова інформація про економічні зловживання представників адміністрації училища, що з’ясувалися під час перебування активістів в Шахтарську.Нагадаємо, що події в Шахтарську почали розгортатися після скарги студентки Педагогічного училища Тетяни Коченкової на те, що студентів змушують замість пар займатися роботами з благоустрою. Зокрема, студенти, більша частина з яких – неповнолітні дівчата, прибирали автотрасу Ростов-Донецьк, працювали в місцевому котловані тощо. В той же час матеріально-технічна база учбового закладу фактично зруйнована, а адміністрація має майже необмежену владу і використовує її що б тиснути на студентів.

Після заяви Тетяни, проти дівчини було розгорнуто кампанію по дискредитації. Її публічно принижували, насильно утримували в гуртожитку, відібравши мобільний телефон та ноутбук, разом з однокурсницями забирали до райвідділку міліції.

Під час перебування у Шахтарську активістів та журналістів всі ці факти, знайшли своє підтвердження. Більше того, з’ясувалися нові, не менш жахливі факти економічних зловживань, що будуть оприлюднені на конференції.

Також нагадаємо, що Незалежна студентська профспілка «Пряма дія» у п’ятницю провела акцію під Міністерством освіти, науки, молоді і спорту з вимогами припинити експлуатацію студенток та студентів та відправити у відставку усіх представників адміністрації, причетних до протиправних дій. (http://direct-action.org.ua/1278)

Незалежна студентська профспілка “Пряма дія”

Олександра Дворецька: 050 055 67 73
Іван Шматко: 063 584 66 28
Додаткова інформація: http://direct-action.org.ua/1275http://direct-action.org.ua/