“Листи щастя” про мову Литвину та регіоналам

17 травня о 12:30 біля офісу Народної партії (вул. Рейтарська, 6-А) відбудеться протестна акція громадських активістів, які виступають проти прийняття законопроекту “Про засади державної мовної політики”.  Учасники акції передадуть Володимиру Литвину звернення від громадськості із закликом не виносити мовний законопроект на порядок денний, після чого вони пройдуть ходою до офісу Партії регіонів (вул. Липська, 10) для передачі звернення з попередженням про наслідки, які чекають цю партію та її кандидатів на виборах у разі спроби ухвалити провокаційний законопроект Ківалова-Колєсніченка.

Нагадаємо, 14 травня на погоджувальній раді парламенту голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов виступив за розгляд на пленарному тижні 15-18 травня законопроекту “Про засади державної мовної політики”. Верховний комісар ОБСЄ, Венеціанська комісія Ради Європи, Національна Академія наук України і навіть міністри уряду Януковича виступають категорично проти прийняття такого закону.  Українські й зарубіжні експерти переконані: закон не лише потребує колосальних бюджетних коштів, але спричинить русифікацію всіх сфер суспільного життя і викличе гострий конфлікт на мовному ґрунті з непередбачуваними наслідками – аж до розколу України.

Нинішня влада вже не вперше намагається спекулювати на питаннях мови замість того, аби займатися більш актуальними для людей економічними та соціальними питаннями. Спроби змінити мовне законодавства вже відбувалися у 2010-2011 рр., але тоді подібний законопроект було відкликано після масових протестів громадськості.

За додатковою інформацією просимо звертатись до:

Катерини Чепури – 0661365984

Тараса Шамайди – 0979873187

Оксани Левкової – 0673908400