Необхідність нової мобілізації задля порятунку навколишнього середовища

Приймаючи на аудієнції п’ятьох нових послів при Святому Престолі з Ефіопії, Малайзії, Ірландії, Фіджі та Вірменії, з нагоди вручення вірчих грамот, Вселенський Архиєрей Венедикт ХVІ звернув особливу увагу на те, що в контексті численних викликів сьогодення необхідною є «нова мобілізація людей доброї волі для вирішення, у справедливості і солідарності, всього, що загрожує людині, суспільству та навколишньому середовищу».

Святіший Отець також зазначив, що теперішня економічна криза спричинилась до того, що багато сімей живуть у нестабільності, крайній нужді та бідності, спричиненими нестачею матеріальних та духовних дібр. Тому, на думку папи, необхідно гармонізувати економічні цілі із соціальними зобов’язаннями, демократичним урядуванням та пошаною до природи. Понтифік вважає, що добре було б посприяти ручній праці та землеробству, повертаючи їм гідність, якої вони заслуговують.

Ключовою думкою промови Святішого Отця до нових послів при Ватикані є те, що в основі сімейного, суспільного та екологічного благополуччя є подолання егоїзму, споживацької ментальності, марнотратства, байдужості і плекання «екології людини», заснованої на відновленні правдивого стосунку до Бога та духовного розвитку.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології