Пасажири зупинять укрзалізничне кріпацтво

Харківська команда Демократичного Альянсу оголосила протесну кампанію «Ні УЗаконеному кріпацтву!», головним завданням якої  є примусити керівництво Укрзалізниці  забезпечити громадянам зручний доступний залізничний транспорт.

 

До цих дій демальянсівців привів  новий графік руху пасажирських поїздів,  який вже з 27 травня збирається запровадити Укрзалізниця.

 

Так , 25% нічних поїздів планується скасувати. Натомість, пасажирам пропонують нові швидкісні Hyundai та Skoda , які будуть ходити лише вдень. Вартість же проїзду в цих новобранцях залізниці  буде перевищувати ціну квитка у традиційних поїздах більш ніж вдвічі.

Поїздка  у “Hyundai Rotem” сполученням Харків-Київ коштуватиме від 222 грн. (2 клас), що дорівнює майже 10% середньомісячної заробітної платні українця.

До того ж, якщо сьогодні від Харкова до Києва курсує 9 поїздів з початком руху в м. Харків , то вже за півмісяця добратись до столиці можна буде лише за допомогою трьох.

 

Не дивлячись на обурення українців такими нововведеннями, про що свідчать численні публікації в інтернеті, керівництво Укрзалізниці поки що не змінило своїх планів. Це й привело до ідеї розпочати кампанію.

До речі, її назва – «Ні УЗаконеному кріпацтву» -, недаремна.

«Дії Укрзалізниці мимоволі наштовхують на думку, що українців просто хочуть «закріпити» на місцях. Адже відміна нічних поїздів ставить під загрозу вільне  пересування по країні.  А висока вартість квитків робить його, взагалі, неможливим для багатьох  громадян. » – коментує Голова Харківської обласної організації політичної партії  “Демократичний Альянс”  – «Керівництво  Укрзалізниці хоче зробити з нас кріпаків. Ми зробимо все, щоб не дозволити їм цього».

 

Наразі вже було підготовлено клопотання до Генерального Директора “Укрзалізниці”  Володимира  Козака та Міністра інфраструктури України Бориса  Колесникова.

У ньому Демократичний Альянс  вимагає відмінити рішення про скасування тих поїздів, що забезпечують задоволення потреб населення у доступних і зручних для них перевезеннях.

У клопотанні  також зазначається, що дії Укрзалізниці є неправомірними, адже вони порушують право українців на свободу пересування, гарантоване ст. 33 Конституції України.

 

Харківська обласна організація політичної партії “Демократичний Альянс” закликає усіх небайдужих долучитись до кампанії «Ні УЗаконеному кріпацтву!»

Про те як це зробити ви зможете дізнатись зі сторінки у   Фейсбуці  -Демократичний Альянс+Харків  або звернувшись за вказаними контактами.

Контактна особа:

Вікторія Черевко,

+38 (066) 1862697

vita.cherevko@gmail.com

1 Comment

  1. жаль,на офіційному сайті Укрзалізниці ніде написати те, що 99,9% населення думає про відміну потягів

Los comentarios están cerrados.