Покращено: Заради іноземних фанатів зі столичної лікарні виганяють тисячу пацієнтів

Заради футбольних вболівальників пацієнти мають звільнити одну з найбільших столичних лікарень – Олександрівську. Уже за два дні термінових хворих клініка не прийматиме, а до сьомого червня мають виписати пацієнтів зі стаціонару. Бо лікарня має почесну місію – під час Євро-2012 лікувати іноземних фанів, повідомляє ТСН.

Заради них мають посунутися 1200 українських хворих.

“31 числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію усіх ургентних і планових хворих. А до 7 червня мають одужати усі, хто нині слабий”, – говорить головний лікар Роман Василишин.

Ті, кого не попередили, не ймуть віри. Але Тетяна, якій щойно видалили апендикс, уже готується на вихід, позавтра жінка їде додому.

Її сусідка по палаті обурюється. Вилікувати виразку до початку Євро вона ніяк не встигає, треба щонайменше 2 тижні.

“Наших вигнати усіх, а європейців взяти і поселити. Нехай лікують в якісь другій лікарні. Вони хай в Феофанію заведуть, отам краще”, – говорить жінка.

Олександрівську лікарню обрали базовою для іноземців, бо вона найближча до стадіону. Головний лікар просить потерпіти. “Це всього один місяць, це честь нашої держави”, – переконує медик.

За цей тиждень лікарню мають підфарбувати, відмити, замінити усі незрозумілі написи. На 100 % готовий лише інфекційний корпус. Він 6 років стояв довгобудом, а нині ударними темпами його закінчили.

Європейці не побачать ані ліжок із сітками, ані старої білизни, ані списків із ліками, по які треба збігати в сусідню аптеку. Для позитивних вражень гостей персонал клініки півроку штудіював англійську.

Фанів чекають із медичними страховками. Але якщо у вболівальника напідпитку не витримає серце, страхова компанія не відшкодує вартість медичних послуг. У такому випадку ситуацію врятує готівка, кажуть лікарі і підтверджують пацієнти.

Той, хто не сплатить рахунку на місці, потім отримає його від посольства по приїзді додому. В Раді з захисту прав пацієнтів рекомендують на період Євро українцям захопитися футболом – про всяк випадок.

Щоправда, тяжкохворих українських пацієнтів, які не встигнуть одужати до початку Євро, на вулицю обіцяють не викидати.

Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/zaradi-inozemnih-fanativ-zi-stolichnoyi-likarni-viganyayut-tisyachu-paciyentiv.html