Роман Чайка: Сильний розум і розумна сила

У державі з кожним днем усе більше подій та ініціатив, які вказують на посилення інтелектуальної складової держуправління та зовнішньої політики. Як пише незалежний інтелектуал Джангіров: партія влади рухається до оновлення “кредиту довіри”.

Після серії вибухів у Дніпропетровську запущено потужну антитерористичну програму протидії екстремістам. Смітники, у які було закладено вибухівку, просто прибрали з вулиць. Ну і куди ви свої фугаси тепер запхаєте? Напевно, це – розробка кризового післявибухового штабу силовиків, а можливо ліквідація урн – вінець аналітичних експертів РНБО?! Хай тепер самі собі урни купують, терористи хрінові.

Заангажовано й однобоко роздивляються фотокартки своєї улюбленої Тимошенко різні недруги з Євросоюзу. Тюремщики ж пояснили, що такі плями на тілі колишнього прем’єра періодично невідомо звідки з’являються і невідомо куди зникають, а володар найбільшої в країні георгієвської стрічки Вадим Колесниченко загадку синців пов’язав із заморськими ласощами, якими Тимошенко напихається під час свого голодування. Решта недоторканців вперто тримаються попередньої версії, що уся ця “євроістерика” – спільна Тимошенківсько-Карпачовська змова.

Тим часом сам генеральний прокурор Пшонка заявив, що фотки Тимошенко з синяками – фальшивка. Й одразу ж офіс колишньої уповноваженої з прав людини Карпачової почали трусити прокурорські нишпорки та працівники СБУ. А що, хіба Ніна Іванівна як обличчя виборчої п’ятірки Партії Регіонів, не доробилася до статусу “загрози національній безпеці”? Взагалі цей поблажливий лібералізм дещо дивує: чому не було використано антитерористичний підрозділ “Альфа”?!

Потужною і державницькою була відповідь недругам із різних “європ”, що через ті дурнуваті фотки зібралися бойкотувати Євро-2012, у яке віце-прем’єр Колесников усю душу вклав. Бойкоту не буде, бо як підсумував міжнародний ґуру фракції регіоналів Леонід Кожара, то така складна процедура, коли усі-усі без винятку й поголовно. А те що дехто не прибуде, то значить і не збирався. І взагалі, треба було спочатку пообіцяти, а тоді вже відмовлятися. А так без попереднього запрошення на Євро-2012, ну який же це бойкот?! Ніхто вас і так не чекав!

Та й взагалі, як пише газета Ахметова, ваша фрау Меркель – то такий Гітлер у спідниці сьогодні, який за зарплату від путінського Газпрому різні пакості робить Україні, тобто її ґаранту. Ця фюрерша, яка ніяк не може дотягнути Німеччину до стандартів пересічної Конча-Заспи, буде ще нам вказувати?!

А те, що керівники держав Центральної та Східної Європи принагідно відмовляються їхати ще й на традиційний саміт до Ялти – то самі собі винуваті. Як каже переможець шкільних олімпіад з фізики та математики Владислав Лук’янов: “це перевірка для них на демократичні цінності”. Наші б їх швидко перевірили в Ялті. А як не приїдуть, то президент Янукович може їм сміливо ставити “двійку” за невивчені уроки демократії. Втекли з екзамену, трієчники?!

Що не кажіть, а закордонна українська політика сьогодні – то таки наш “сильний коник”. Усе впевненіший діалог, ще потужніше чути голос України в світі.

ТСН