Українська громада Чикаго протестувала проти візиту Януковича в США на саміт НАТО

В цю неділю, 20 травня, українська громада Чикаго протестувала проти візиту Януковича в США на саміт НАТО. Попри заборону протестних акцій владою міста в день саміту НАТО та величезну кількість поліції, українці таки прорвалися в центр Чикаго та організували гучний протест біля Генерального Консульства України.  Група протестуючих зібралася також біля готелю «Пенінсула», де зупинилась делегація бандитів з України начолі з резидентом Межигір»я, любителем золотих унітазів, а в минулому –  чужих хутряних шапок – Януковичем.

Українці Чикаго скандували «ЗЕКА ГЕТЬ!», «УКРАЇНА ПОНАД УСЕ», «БАНДИТАМ ТЮРМИ!», «ЯНУКОВИЧ – ЛЯЛЬКА ПУТІНА», ГАНЬБА ЛАКЕЯМ ЯНУКОВИЧА», «БАНДЕРА ПРИЙДЕ – ПОРЯДОК НАВЕДЕ», «UKRAINIAN PRESIDENT IS A CRIMINAL”, “YES! TO NATO, NO! TO YANUKOVYCH”, “BANDERA, SHUKHEVYCH – UKRAINIAN NATIONAL HEROS”, “YANUKOVYCH, OUT OF UKRAINE, YANUKOVYCH, OUT OF CHICAGO!”, “USA, SUPPORT UKRAINE!”.

Не очікуючи цього протесту та особливо гасла «ГАНЬБА ЛАКЕЯМ ЯНУКОВИЧА» на свою адресу, працівники консульства та члени делегації з України дуже обурювалися та вимагали від поліції заарештувати протестуючих.  Законослухняна ж американська поліція лише слідкувала за загальним порядком на вулиці та не зачіпала українців.  На жаль, сумнозвісних беркутівців, ці лакеї зека з України з собою не привезли. Вчергове  поглумитися над громадянами України –  їм не вдалося, а вислуховувати нагадування про тюрми – не хотілося. Безуспішно вимагаючи від протестуючих перестати їх фотографувати та ховаючись від фотокамер, бо їм це «нє нравітса», слуги Януковича нервово сідали в автівки з консульськими номерами та тікали від протестуючих.

Візит Януковича в США є витратою величезних коштів, таких необхідних громадянам України, які відчули на собі «покращення життя вже сьогодні».  Приїзд Януковича на саміт НАТО є незрозумілим кроком бандитської влади України, адже Янукович не раз підкреслював, що Україна не має наміру приєднуватися до НАТО.

В своїй резолюції протестуючі закликали всесвітнє українство активно висловлювати свою незгоду з антиукраїнськими діями чинної влади, інформувати уряд країн свого перебування про її дії, активно боротися проти агресивних невігласів, руйнівників української державності – Януковича та його уряду та готувати українські громади закордоном до активної участі в парламентських виборах-2012 з метою скинути цю владу та розпочати нову сторінку в історії України.