«Буде герць один на один!» – Тягнибока викликали на двобій

Дмитро Снєгирьов розповів, як йому мститься «Свобода».

Співголову громадської ініціативи «Права справа», екс-голову луганського осередку ВО «Свобода» Дмитра Снєгирьова посеред білого дня на вулиці облили фекаліями.

Пане Дмитро, як ви вважаєте, хто міг зробити таке?

– «Свобода». Це помста Олега Ярославовича Тягнибока за те приниження, яке він пережив у Луганську. Очевидно, що це людина мстива. Тому проти мене була спровокована відповідна ситуація. Але коли ззаду підходять і роблять таке… Я поважаю дівчину, яка вдарила квітами Табачника по обличчю. Вона зробила чоловічий вчинок – дивлячись в очі міністру, заліпила ляпаса. Ззаду ж нападають шакали.

У цій акції взяло участь 12 чоловік, також було задіяно дві автівки і три кінокамери. Наша служба безпеки відслідкувала усі моменти. Ми встановили замовників і безпосередніх виконавців провокації. Тому можемо чітко стверджувати, що це помста Олега Тягнибока.

Помста за що саме?

– У лютому Тягнибок мав приїхати до Луганська. Ми його проінформували, що чекаємо тут і готові зробити йому прес-конференцію, надати охорону. Але він не приїхав – він доїхав до Донецька і в останній момент повернув. Як наслідок, ми вислали йому на знак зневаги памперси.

Цим я хотів сказати: «Олег Ярославович, майте хоч якусь совість і честь. Ви звинувачуєте мене у всіх смертних гріхах за те, що я поливаю брудом «Свободу», а я готовий вам організувати прес-конференцію».

Ви мали змогу публічно зустрітись з іншими представниками «Свободи»?

– Так, двічі у прямих ефірах. Я виступав на телеканалі «ZIK» у Львові, приїхав туди один без охорони. Там мали також бути чи Михальчишин, чи Кошулинський (депутати-свободівці Львівської міськради – ред.). В останній момент вони відмовились прийти.

Згодом мене запросили в ефір одеського телеканалу «АТВ» українофоба Маркова. Я погодився на нього лише тому, що мав приїхати той же Михальчишин. Але приїхавши в Одесу, я дізнаюсь, що той в останній момент відмовився.

Хлопці, якщо ви відмовляєтесь від прямого спілкування, то ви підтверджуєте або мою правоту, або вам просто неприємно виносити на загал ту ситуацію, яку ви самі й спровокували!

Наскільки відомо, з Тягнибоком ви змогли таки побачитись.

Так, Олег Ярославович приїхав у Луганськ навесні. Але він сховався за двома джипами охорони. Це було неприємно. Сидячи навпроти нього, я був в оточенні чотирьох охоронців. Вибачте, я не терорист. І хоч я і нарвана людина, але поважаю нормальне спілкування.

Ми розраховували, що тоді відбудеться бесіда. Але цього не сталось, на жаль. Я і зараз, один, на відміну від їхнього шефа, не ховаючись ні за чиїми спинами, готовий приїхати до будь-якого регіону.

За що ще може ображатись на вас Тягнибок?

– Ми звинувачували Олега Ярославовича у співпраці зі спецслужбами. Ми казали, що «Свобода» – це штучна організація.

Яку ще мету, окрім помсти, намагались досягнути ініціатори спрямованої проти вас акції?

– Мене провокували на відплатні дії, розуміючи, що таким чином можуть зняти з передвиборчих перегонів. Знаючи мій гарячий характер, вони думали, що я приїду і буду фізичними діями щось чинити. А потім хотіли звернутись до міліції, аби порушити проти мене кримінальну справу і поставити хрест на моєму партійному будівництві.

А ви самі до міліції звертались?

– Я вихований в інших традиціях. Я вже пережив три напади. Наприклад, минулого липня на мене був скоєний напад, коли мене побили бітами. Я тоді просто місяць відлежався.

Але я знаю, хто це зробив. Перед цим вийшла наша стаття, в якій ми чітко показали, що на 9 травня відбулась провокація «Свободи». Після того почались погрози анонімного характеру на мою адресу. Але знаєте, я не люблю анонімних героїв, які погрожують зі спини, ховаючись за ніками чи надсилаючи анонімні смски.

Ви згадали про партійне будівництво. Ви створюєте нову політичну силу?

– У Тернополі, де «Свобода» має більшість, ми проводили семінар націоналістичних сил, стягнули туди з усіх областей активістів. Ми запропонували альтернативу ВО «Свобода» – громадську ініціативу «Права справа». Вона об’єднує декілька громадських організацій України.

Як плануєте далі влаштовувати свої стосунки зі «Свободою»?

– Я даю заяву: «Олег Ярославович, я – нащадок козацького роду. Ви спробували принизити мою людську гідність. Буде виклик вас на герць (поєдинок, двобій – ред.) – один на один. Будь ласка, відповідай за свої вчинки, але один – не ховаючись за аморфною партією і спинами охоронців».

Gazeta.ua

Джерело: Gazeta.ua