“Права людини поза грою” — виставку в Харкові примусово демонтують.

Розігнати після 15:00 правозахисну виставку “Права Людини поза грою” погрожують у Харківському міськвиконкомі організаторам виставки. Правозахисникам також незаконно погрожують складанням на них протоколів про адміністративні правопорушення.

Сьогодні в Харкові біля Оперного театру розпочала свою роботу виставка “Права Людини поза грою”, що проходить з нагоди проведення футбольного чемпіонату “Євро-2012”. Захід організовують представники місцевих та столичних правозахисних організацій. Виставка публічно піднімає такі актуальні для України проблеми, як катування в органах внутрішніх справ, політичні репресії, утиски свободи слова, утиски свободи мирних зібрань, соціальна нерівність, проблеми судової гілки влади.

Представники харківської влади вважають акцію “несанкціонованою” та “неузгодженою”, посилаючись на власні антиконституційні нормативно-правові акти.

Докладніше тут – https://twitter.com/#!/Victoria_Babiy, або за тел.: 0662315675, 0675464996 (Вікторія Бабій, Молодіжна правозахисна група-Харків)

+ Да нет, не демонтировали – не решились. Вокруг много голландцев, есть и западные журналисты. Невсколько человек из ХПГ там находятся постоянно, ва том числе Людмила Михайловна Клочко. скоро репортаж с фото будет на нашем сайте. – Євген Захаров