В Україні Януковича вже, як в СРСР, міліція забороняє спілкуватися з іноземцями на деякі теми

Вчора активісти Громадянського руху “Відсіч” спробували розповісти гостям України про ситуацію, яка складається у зв’язку з можливим прийняттям вже на наступному тижні вибухонебезпечного закону “Про засади державної мовної політики”, що загрожує розколоти країну і навіть призвести до громадянської війни на кордонах Європейського Союзу.

Молоді люди у футболках з портретом Тараса Шевченка і написом “No language – No Ukaine”вдень роздавали іноземним вболівальникам у фан-зоні 10-й номер журналу “The Ukrainian Week” зі статтями на цю тему, а також англомовну листівку, за що охорона фан-зони спочатку вивела їх, а потім викликала міліцію, яка намагалась затримати активістів.

Ввечері активісти рушили до стадіону “Олімпійський”, аби пороздавати листівки там

Однак на вулиці Рогнідинській біля ресторану “Lucky Pub”, де збиралися вболівальники англійської збірної, міліція на три години заблокувала розповсюджувачів листівок, намагаючись їх затримати. Молодих людей врятували журналісти, тож правоохоронці обмежилися лише вилученням листівок і відбиранням пояснень на місці.

Невдовзі активістам підвезли нові листівки і роздача продовжилася на інших вулицях, якими йшли до стадіону вболівальники.