Волинські обласні депутати нарешті вивчать українське законодавство. Не було би щастя…

Відповідно до рішення обласної ради від 21.06.2012 № 12/13  триває підготовка до проведення 10 липня 2012 року сесійних слухань з питання на тему «З’ясування сутності гендерної політики та проблем і ризиків, які вона несе українському суспільству».
Запрошуємо представників органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадських об’єднань, наукових установ зголошуватися до участі у сесійних слуханнях.
Свої пропозиції просимо надсилати до 4 липня 2012 року на адресу : 43027, м. Луцьк, Київський майдан, 9, постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю.
Контактна особа – заступник начальника відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Хитрик Сергій Іванович, тел. 778334.

======

Ось прізвища депутатів постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, які не знають законів: Навроцький В.В. (“Наша Україна”), Поліщук Н.Л. (Партія регіонів), Вітів А.М. (“Свобода”), Дибель В.Ю. (Партія регіонів), Павлов В. В. (Партія регіонів), Радчук В. М. («Батьківщина»).
Знання чинного законодавства є основою діяльності депутатів рад всіх рівнів. Низька якість депутатів нікого не дивує, але деякі обласні представники хочуть ще й у Верховну Раду, щоб там вражати своїм високим фаховим рівнем. Те що, так звані, «антигендеристи» дістали своїми зверненнями посадовців всієї України, то це окрема тема і розмова…Правда, не всі органи місцевого самоврядування «повелись» на якісь публічні дебати. Наприклад, Житомирська відповіла чітко і однозначно, що не треба ставити під сумнів компетентність посадових осіб, які керуються у своїй діяльності виключно Конституцією України й чинною нормативно-правовою базою. А не казками і міфами, як наші місцеві.
До цих вище згаданих «слухань» у мене таке:
1. «Сесійних» слухань як форми громадських слухань у законодавстві не має. Є сесійні засідання або громадські слухання. Великий Google дає посилання лише на нашу обласну раду по «сесійним» слуханням. Це таке «ноу-хау» наше волинське. Ця регламентна норма, стаття 8.1. якої гласить «сесійні слухання проводяться з метою вивчення актуальних питань життя області».
2. Формулювання актуальної, на думку ініціаторів, теми вже заангажоване. Одразу «ризики і загрози» у самій темі…Точка зору ОДНІЄЇ громадської організації, яка проявляє місцеву гіперактивність з березня місяця і закидає запитами органи влади, стала колективною точкою зору цілого ОРГАНУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ. Це ж треба який вплив! І де юридична оцінка? Думаю ризики і загрози від некомпетентності і «чорного» лобізму значно вищі!
3. Ці слухання – публічне визнання всіх депутатів, а особливо членів постійної комісії незнання Закону. Волинська обласна рада вперто ігнорує той факт, що єдиним законом, який стосується питань гендерної рівності та подає юридично-правове визначення ключових понять і термінів, є Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» (8 вересня 2005 року, N 2866-IV), що стосується виключно забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків (більше статей в Україні нема!), та заборони будь-якої дискримінації за ознакою статі.
4. У передвиборчий період такі «слухання» – це ведмежа послуга всім депутатам і політичних силам, які вони представляють. Бо захист прав людини депутатів Волинської обласної ради не обходить, їм все загрози ввижаються. Вони, бачте, сумніваються! Особлива подяка у розвиток прав людини і законності членам постійної комісії, які досі не розібрались, що таке гендерна політика та вважають, що у природі може бути більше?! статей, ніж дві: жінка і чоловік й витрачають кошти виборців на оплату світла, папір, ЗМІ тощо сесійної зали та інших приміщень обласної ради на свої сумніви.

Примітка: “Гіперактивною” організацією, яка сподвигла обласних депутатів на вивчення Законуу, прийнятого 7 років тому, є таке собі новоутворення на тілі сумновідомої секти Догнала.

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.