До пікетів проти “мовного” закону приєднаються українці з США та Канади – VIDIA

Зокрема, у Нью-Йорку протест відбудеться у середу, 11 липня. Пікет розпочнеться о 17:00 під стінами українського консульства.

На акцію протесту закликають активісти Українського конгресового комітету Америки (УККА). Створено відповідну сторінку у соцмережі.

Організатори закликають усіх українців прийти та виступити на підтримку української мови та за скасування “мовного” закону. “Докажи, що ти свідомий українець, який готовий захищати свою мову,”- йдеться у повідомленні.

Також, протест планується у Торонто. Акція відбудеться у середу, 18 липня, о 18:00 біля Генерального консульства України. Про це повідомляють організатори, Конференція українських державницьких організацій Канади.

Акція відбудеться у солідарність з мітингуючими по всій Україні на захист українськї мови та проти “імперіалістичних амбіцій Росії.”

“Українські канадці і канадські друзі України зберуться висловити свою підтримку для акцій протесту по всій території України, де десятки тисяч громадян виступають з вимогою до авторитарного режиму в Києві шанувати українську мову та зберегти її честь як одиноку державну мову, згідно конституції України та покласти край російським імперіалістичним проектам в Україні,”- йдеться у повідомленні.

Як відомо, мітингувальники проти “мовного” закону біля Українського дому у Києві протрималися вже третю ніч. Акції протесту відбуваються у багатьох містах та містечках України.

Як повідомляла прес-служба Львівського виборчого штабу об’єднаної опозиції, на Львівщині активісти опозиції провели попереджувальне перекриття руху на чотирьох міжнародних трасах області.

Нагадаємо, акція розпочалася у вівторок, коли кілька опозиційних депутатів оголосили голодування після ухвалення “мовного” закону.

Згодом до депутатів долучилися протестувальники. Кілька разів у силовий спосіб демонстрантів намагалися відтіснити від будівлі співробітники загону “Беркут”.

Українці з цілого світу обурені прийняттям “мовного” закону. У Литві депутати влаштували пікет. Рада діаспори (УВКР) назвала прийняття “мовного” закону антиукраїнським шабашем.

Медіа-портал VIDIA