На Вінниччині готуватимуть шлях до Євросоюзу через чесні вибори

У селищі Високе, що в Томашпільському районі Вінницької області, за участі провідних експертів, політологів, громадських організацій 6-9 липня 2012 року відбудеться зібрання молодіжного табору «Через чесні вибори до Євросоюзу».

Про це повідомляє прес-служба Фонду Петра Порошенка.

Метою організації цього заходу є активізація суспільства та створення активної мережі громадського спостереження для забезпечення прозорого виборчого процесу.

В рамках довготермінового спостереження передвиборчого процесу семінар-тренінг відбудеться за консультативною участі ОБСЄ, фінансової підтримки ФОНДУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА, агенції ГАЙДАЙ.КОМ, представників Комітету Виборців України, громадської організації «ПОРА» та «МАЙДАН».

Навчальний тренінг збере близько 100 молодих та активних людей з Вінниці Могилів-Подільського, Ямпільського, Крижопільського, Піщанського, Чечельницького та інших районів Вінниччини. Саме на молодь «робиться ставка» в забезпеченні права на вільні вибори.

Кожний виборчий процес вирізняється оновленими технологіями й набирають усе більшої віртуозності фальсифікації. Про усі ці можливі прояви у майбутній виборчій кампанії під час «табору» розповість відомий український політтехнолог Сергій Гайдай.

Голова Правління комітету виборців України Олександр Черненко окреслить особливості нового виборчого законодавства, а голова вінницького обласного осередку КВУ В’ячеслав Телень відзначить особливості під час вибрів саме у Вінницькій області.

Передбачено й проведення дискусій та обговорень з представниками громадських організацій. Усі учасники заходу матимуть змогу вільно поспілкуватись між собою та обмінятись досвідом.

ВИННИЦА.info

Від Майдану: На цьому заході ми представимо наш новий проект спостереження за виборами. І вже за результатами – розповімо і вам.