Суд не знайшов складу правопорушення у двох затриманих на харківському мовному майдані, третього ще судять (ВІДЕО, ДОКУМЕНТ)

Суддя Дзержинського районного суду Руднєва О.О. закрила провадження по адміністративним справам щодо затриманих на харківському мовному майдані 3 липня Пилипець Галини та Черемського Романа в зв’язку з відсутністю в їх діях складу адміністративного правопорушення. Нагадаємо, 4 липня співробітники харківської міліції обвинуватили їх в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст. 185-1 КУпАП – порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

16 липня 9.45 під головуванням судді Руднєвої О.О. відбулось судове засідання, на якому почався розгляд адміністративної справи по відношенню до третього затриманого – співорганізатора харківської безстрокової акції “Майдан на захист української мови” Пилипця Дмитра.

12 липня суддя Руднєва О.О. постановила об’єднати в одне провадження адміністративний матеріал № 3/2011/3142/12, №2011/11590/12 у відношенні Пилипця Д.Ю. за ч.1 ст. 185-1 КУпАП та адміністративний матеріал № 3/2011/3143/12, №2011/11591/12 у відношенні Пилипця Д.Ю. , присвоїти єдиний номер №3/2011/3142/12, №2011/11590/12. З матеріалами справи та зокрема з цією постановою надали можливість ознайомитись тільки сьогодні, хоча винесено її було 4 дні тому.

Повістка про судове засідання надійшла за 2 дні до самого засідання, хоча ст. 277-2 КУпАП передбачає: Повістка особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, вручається не пізніш як за три доби до дня розгляду справи в суді. Отже суддя штучно створила умови, в яких неможливо було ознайомитись з матеріалами справи та підготувати свої заперечення, клопотання, докази по справі, запросити свідків тощо.

Співробітники міліції, які незаконно перешкоджали громадянам проводити 3 липня на харківському Майдані Свободи мирну акцію на захист української мови, а потім фабрикували протоколи та постанови про адмінправопорушення відносно затриманих учасників акції – на судове засідання не з’явились.

Наразі за клопотанням Дмитра Пилипця в судовому засіданні оголошено перерву до 14.00. Про подальший перебіг суду повідомимо додатково.

Відеозапис ранкового засідання суду:

UPD 16.20:

О 14.00 судове засідання продовжилось з того, що Дмитро Пилипець заявив відвід судді Руднєвої в зв’язку з тим, що вона упереджено проводить адміністративний процес, зокрема невчасно повідомила про нього, не надала достатньо часу для підготовки необхідних клопотань, доказів по справі, виклику свідків тощо. В задоволенні цього клопотання суддя відмовила.

Також було заявлено ще низку клопотань, зокрема щодо витребування в міліції відеозаписів подій на Майдані Свободи, зокрема під час знищення міліцією наметів протестувальників, незаконного затримання та побиття міліціянтами людей, які вийшли на мирний протест захистити рідну мову. Це клопотання суддя задовольнила,  хоча повідомила, що “в суду немає технічної можливості передивитись ці відеозаписи”.

Частину людей, яких Пилипець Дмитро прохав викликати в суд в якості свідків – було викликано, але частину – безпідставно відмовлено, зокрема суддя відмовилась викликати в суд співробітників міліції, які фактично фальсифікували протоколи та постанови про адмінправопорушення, які давали та виконували злочинний наказ про розгін мирної акції протесту 3 липня.

Наприкінці засідання суддя прийняла рішення про виокремлення раніше об’єднаного адмінматеріалу по ст. 185 в окреме провадження. Дата наступного судового засідання – 19 липня 14.00.

Відеозапис денного засідання суду:

UPD 16.44:

Надійшла інформація, що Дзержинська районна прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи по факту побиття співробітниками міліції громадських активістів та розгону мирної акції 3 липня на Майдані Свободи в перший день харківського Майдану на захист української мови.

Майдан на захист української мови – Харків

https://www.facebook.com/events/421856167853276

http://vk.com/event40580417

Повний перелік матеріалів по харківському мовному майдану зібрано тут.

Acerca de Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

1 Comment

  1. Я покараю всесвіт за зло, а безбожних за їхню провину, бундючність злочинця спиню, а гордість насильників знижу!Тому небеса захитаю, і рухнеться земля з свого місця від лютости Господа Саваота, у День, як палатиме гнів Його…І буде народ, як та сарна сполошена чи як отара, якої зібрати немає кому… До народу свого кожен звернеться, і кожен до краю свого втікатиме.
    Біблія Книга Ісаія > Глава 13

Los comentarios están cerrados.