Та шоби стать дєпутатом, я і почтальоншой поработаю!

У Кривому Розі дві нові «поштарки» – Любоненко і Задорожний

Депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів, колишній мер Кривого Рогу Юрій Любоненко та перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний вручають жителям Кривого Рогу ТВ-тюнери, доставка яких повинна здійснюватися згідно правил надання послуг поштового зв’язку. Про це пишуть  «ЛИЦА» з посиланням на голову правозахисної громадської організації «Рух Справедливий Кривбас» Валерія Романова.

Зокрема, 12 липня в приміщенні Долгінцевського виконавчого комітету по вул. Дніпропетровське шосе, 11 голова райвиконкому, депутат райради Колесник і депутат облради Любоненко роздавали тюнери. Водночас у Постанові КМУ від 21.03.2012 року № 245 чітко сказано, що тюнери передаються громадянам за їх заявою підприємствами «Укрпошти» за їх домашньою адресою.

«Жодні додаткові видачі, роздачі, передачі тюнерів, тим більше в будівлі районної у місті ради, цією постановою не передбачено. «Укрпошта» є державним підприємством, при чому з особливим режимом роботи. Практично вся кореспонденція охороняється законом. Ніхто не має права в цій поштою щось взяти, щось передати », – розповідає криворізький правозахисник.

З відповідною заявою він, разом з членами «Справедливого Кривбасу» Володимиром Даниловим і Світланою Казакової, 16 липня звернулися до прокуратури Дніпропетровської області.

«Ми звернулися до (Дніпропетровського обласного прокурора Наталії – ред.)Марчук про порушення кримінальної справи за статтями «перешкоджання вільному волевиявленню громадян »та« перевищення службових повноважень» стосовно двох осіб – депутата облради Любоненко і депутата райради Колесника», – розповідає Валерій Петрович.

А вже наступного дня нелегку роботу поштарки перехопив перший заступник губернатора Дніпропетровської області В’ячеслав Задорожний. За даними Романова, газета «Червоний гірник» (від 18 липня 2012 року, № 53) опублікувала статтю під назвою «В’ячеслав Задорожний вручив телетюнер жителям Дзержинського району», де йдеться про те, що посадовець вирішив не пітніти в духоті свого кабінету в Дніпропетровську й пройшовся вулицями рідного міста, розносячи кореспонденцію.

«До речі, там написано, що за заступник бігав містом з тюнерами дорученням Олександра Вілкула … Завтра ми посилаємо заяву точно таке ж на ім’я Наталії Марчук проти Задорожного», – повідомив газеті «Лица» правозахисник.

Як відомо газеті «ЛИЦА», Юрій Любоненко має намір стати кандидатом в народні депутати по 32 одномандатному виборчому округу (Довгинцівський район, частина Саксаганського району міста Кривого Рогу), а В’ячеслав Задорожний – по 33-му (Дзержинський район, частина Інгулецького, Саксаганського районів Кривого Рогу, Центрально-міський район міста Кривий Ріг, селище Авангард Криворізької міської ради).

Чого не зробиш заради депутатства, та ще й бюджетним коштом… Коли ж тюнери будуть роздані, чекаємо посадовців у ролі утилізаторів сміття, ремонтників ліфтів та покрівель. Непогано було б кабінетним завсідникам і з лопатою попрацювати (аякже – сам голова партії Азаров навчав!), наприклад, при укладанні асфальтового покриття на роздовбаних криворізьких дорогах.

http://dniprograd.org/ua/news/politics/12983