Топ-банкірша оліґарха Фірташа стала супер-зіркою Черкас.

Черкаси: Великі гроші у маленьке місто перед великими виборами

Для того, щоб здобути собі вдячний електорат у маленькому місті, потенційному кандидату не потрібно вигадувати нові політичні технології чи творчі механізми. Саме такий висновок можна зробити, простеживши передвиборчу ситуацію у місті Черкаси.  У квітні цього року жителі міста вперше почули про Валентину Жуковську, голову Правління Надра Банку. Відразу у місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що вона збирається балотуватися до Верховної Ради України від округу в Черкасах. Точкою входу для майбутнього кандидата стало найбільше черкаське  підприємство ПАТ «Азот». Так, 27 квітня пані Жуковську було обрано почесним президентом цього заводу, а з 1 липня вона координуватиме взаємодію фінансового та промислового секторів Group DF.

Найбільшим акціонером Надра Банку є австрійська компанія Centragas Holding AG, афілійована з Group DF – приватною міжнародною холдинговою компанією українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Окрім того, Дмитро Фірташ є власником ПАТ «Азот».

Із квітня цього року до сьогодні Валентина Жуковська стала помітним обличчям у черкаських ЗМІ, адже за цей період під її патронатом було здійснено низку соціальних проектів.

Так, Валентина Жуковська стала обличчям цьогорічного Дня міста Черкаси. На інформаційних плакатах, листівках (які у тому числі розповсюджувала міська рада) до черкасців звертався не мер міста, а почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська. Міська рада пояснила це тим, що завод профінансував частину святкових заходів до Дня міста. Окрім цього, ПАТ «Азот» у цей день зробив ще один подарунок місту – тройлебус.

Також ПАТ «Азот» почав масштабну реконструкцію єдиного Палацу культури «Дружба народів».  До черкасців із банерів, якими завішали будівельний паркан, зверталася Валентина Жуковська, яка розповідала про особливості майбутнього оновленого палацу культури. Нещодавно вона оголосила про конкурс на кращий ескіз проекту панно для фасаду цієї будівлі.

За підтримки пані Жуковської, яка є також головою Наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ» було профінансовано проект дитячої літньої школи розвитку  «Велика гра». Офіційно проект приурочений до 100-ліття українського скаутингу. Школу проводить cтаниця черкаського «Пласту» – Національної скаутської організації України. Щотижня проходить новий набір біля ста дітей.

Поряд із масштабними проектами її команда реалізувала та реалізує низку соціальних мікропроектів. Такі як «Зробимо Черкаси чистішими» (прибирання пляжів та вулиць міста), організація святкування Дня Перемоги для черкаських ветеранів, вручення головлікарю Черкаської обласної дитячої лікарні сертифікат на медичне обладнання для Черкаської обласної дитячої лікарні на суму 7 млн. 899 тис. 464 гривень, забезпечення інвалідними візками працівників та їх дітей ПАТ «Азоту», вручення ключів від нового автомобіля комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Валентина Жуковська та її команда активно працює із різними соціальними верствами населення, а найвдалішим  проектом для політичної кампанії є дитячий табір, адже за все літо у таборі візьме участь значна кількість дітей, а вони, як ми знаємо, найкращий шлях до їх батьків, бабусь і дідусів, які мають свій голос. І лише за три місяці пані Жуковська стала найактивнішим ньюзмейкером Черкас і зробила більше соціальних проектів, ніж окремі депутати за всю політичну діяльність.  Виникає запитання, чи випадково така активність часово співпала із передвиборчою кампанією? Тепер залишається чекати, чи стане  Валентина Жуковська офіційним кандидатом до Верховної Ради від округу м. Черкаси.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
в Черкаській області
063 62 86 780
http://www.opora.org.ua/news/1522-cherkasy-velyki-groshi-u-malenke-misto-pered-velykymy-vyboramy