У Донецьку прийняли резолюцію проти “мовного” ​​закону ФОТО

Сьогодні, 4 липня, під Донецькою облдержадміністрацією зібралися більше 100 чоловік, які протестують проти ухвалення Верховною Радою законопроекту № 9073 “Про засади державної мовної політики”. Про це повідомляє кореспондент “Новости Донбасса”.

Протестувальники зібралися під стінами ДонОДА з національними прапорами, партійними прапорами УДАРу, Свободи, Батьківщини, Народного Руху, Фронту Змін, Нашої України.

Також на заході присутні представники донецьких чорнобильців – Володимир Деркач і Володимир Сумароков, представники “Просвіти” та інших громадських організацій.

В руках учасники акції тримають плакати «Мови нема – країна-тюрма», «Геть з України, Російські окупанта» і плакат ВО “Свобода” з ножицями і розрізаним мовою «ДВОЯЗЬІЧІЄ – на Кузьмою Спробуйте, янучари! Годі різаті державну мову! ».
Відкрила мітинг заступник голови Донецької обласної організації всеукраїнської громадської організації “Просвіта” Марія Олійник.

Присутній на мітингу керівник Донецької міської організації «Фронт Змін» Микола Кутєпов у своєму виступі назвав владу “організованим злочинним угрупованням”, і висловив сподівання, що «люди прийдуть на вибори і здивують покидьків своїм голосуванням».

Інший представник донецької опозиції, член партії «Громадянська позиція» Олександр Гевелій, у своєму виступі запропонував позбавити громадянства народних депутатів Вадима Колечніченко і Сергія Ківалова (авторів «мовного» законопроекту, – прим. Ред.). «Колесніченко – давай, до побачення», – сказав він.

Учасники мітингу підтримали цю ідею схвальними вигуками. У результаті нею було вирішено доповнити резолюцію мітингу.
Також резолюція включає в себе вимогу до спікера Верховної Ради не підписувати скандальний “мовної” закон, до президента України Віктору Януковичу – ветувати його, а від депутатів опозиції – оскаржити цей закон в судах. Мітинг закінчився виконанням Гімну України.
http://novosti.dn.ua/details/182525/

Acerca de Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.

3 Comments

  1. В Украине должен быть ОДИН государственный язык (для ТВ, радио, прессы, деловой документации) – УКРАИНСКИЙ! Остальные языки ведь никак не ущемляются, на русском свободно разговаривают в быту, также есть куча прессы и книг на русском и ТВ передач. Что им ещё надо? Зачем поднимать этот вопрос сейчас? А затем, что скоро выборы. Лучше бы уровень жизни поднимали, а не раскалывали общество совершенно бесполезными законами! Кстати, так многие думают и в восточной Украине в том числе

  2. http://tsn.ua/analitika/viyna.html
    Раніше ми могли приховувати від себе те, що нація вмирає, ігнорувати хворобу, відкидати на пізніше вивчення діагнозу. Нині, завдяки Януковичу, реальність відкрилася у всій своїй простоті.
    Більше читайте тут: http://tsn.ua/analitika/viyna.html

Los comentarios están cerrados.