Громадськість Олександрії вимагає звільнити першого заступника мера Дичка

Журналісти олександрійського телеканалу Контакт ЛТД в рамках проекту Олександрія: корупція стоп провели розслідування, в ході якого з´ясувалось, що родина першого заступника мера м. Олександрії Анатолія Дичка, імовірно, торгує комунальним майном.

Спочатку в Олександрії дивним чином зникли демонтовані після ремонту доріг бордюри. А згодом, на підприємстві «Купава», яке належить родині пана Дичка, батько заступника продавав саме бордюри. Продавець повідомив, що не може надати ніяких документів про продаж, адже бордюри є списаними.

Таке відношення до комунального майна обурило громаду. 17 громадських організацій, які входять до Незалежної громадської ради міста направили звернення на ім’я міського голови Степана Цапюка з вимогою негайного звільнення з займаної посади заступника Олександрійського міського голови Анатолія Дичка. В зверненні олександрійці також вимагають ініціювати перед депутатами міської ради питання про позбавлення Анатолія Дичка статусу депутата міської ради.

Крім того, продавцями демонтованих олександрійських бордюрів зацікавилося Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю обласного УМВС. 22 серпня працівники цієї служби завітали до Олександрії та мали бесіду з представниками громадських організацій міста і журналістами телеканалу «Контакт-ЛТД».