Мінприроди не погоджувало будівництво океанаріуму у Київському зоопарку

Мінприроди повідомило природоохоронців, що 12 липня 2012 р. Київрада прийняла незаконне рішення щодо будівництва океанаріуму у Київському зоопарку.

Заступник міністра екології та природник ресурсів України Д. Д. Мормуль повідомив у листі до Національного екологічного центру України, що «міською програмою розвитку Київського зоопарку на 2009-2013 рр. … у 2012 р. заплановане будівництво павільйону людиноподібних мавп. Проектом організації території Київського зоопарку передбачено виділення території площею 0,68 га під будівництво цього павільйону. Вищезгаданими Програмою та Проектом будівництво океанаріуму в межах території Київського зоопарку не передбачено. … Протягом 2011-2012 рр. Київський зоопарк не погоджував з Мінприроди питання будівництва океанаріму на його території».

Коментує Олег Андрос, активіст НЕЦУ:
«Київрада 12 липня вкотре показала цинічне ігнорування чинного законодавства. Адже рішення № 732/8069, про яке йдеться, не погоджене з Мніприроди, отже, прийняте не по процедурі. Це дає підстави вважати його незаконним. Окрім того, у рішенні заплановане передача товариству з обмеженою відповідальністю «Подих природи»» права на часткову власність на будівлю океанаріуму, що зовсім неприпустимо згідно чинного законодавства. Це ще один крок у бік комерціалізації зоопарку, який за своїм статутом передусім є науково-дослідною установою, та до відчуження від нього коштовної землі. Київрада вирішила будувати чергову бляшанку для дельфінів, яку фінансує сумнівна приватна фірма, та ще й без погодження Мінприроди».

Hішення Київради http://nature-first.info/wp-content/uploads/2012/08/dolph-001.jpg

Для контактів:
Олег Андрос, 097 502 75 51, e-mail: androsland@inbox.ru