Нехай Янукович слухає «Падмасковниє вєчєра» , сидячи у Росії…

9 серпня об 19-00 год., біля пам’ятнику  Шевченкові у Львові відбулось народне віче, на якому були присутні  керівництво Львівської обласної та міської Рад, представники громадських організацій на захист української мови. З гнівними промовами виступили депутат Верховної Ради Андрій Парубій, та представник «Просвіти». У своєму виступі Юрій Михальчишин (міська Рада, Свобода) власне і виголосив- треба  старатися, щоб уже восени Янукович слухав «Падмасковниє вєчера» , сидячи у Росії.

У запальному виступі   Ірини Фаріон, депутата облради дісталось і Януковичу, і Ющенку (за Універсал) і місцевим керівникам. Ірина Фаріон та Ірина Сех закликали львів’ян взяти участь  24 серпня у «марші на захист мови», що пройде через усе місто від облради до пам’ятника Степану Бандері.

На віче було прийнято ряд звернень, також бажаючі підписували гнівний лист Януковичу.

Підтримував бойовий запал учасників віче і виступ Остапа Стахіва (артист, депутат облради).

Всього ж за попередніми підрахунками, у віче прийняло участь понад 500 громадян.  Було багато журналістів.

 

2 Comments

  1. Багато у чому поділяю погляди п. Ірини Фаріон, але не погоджуюся, щоб всіх ставили в один ряд і одягали в один розмір. З огляду, що коментар зі Львівського віча обмежений лише реченням “У запальному виступі Ірини Фаріон, депутата облради дісталося…, і Ющенку (за Універсал)…” Чи можна довідатися більш детально, що саме вона сказала про Універсал? Дякую за увагу.

    • Взагалі то я ставлю практично фоторепортаж. Говорила Фаріон багато і навіть цікаво :) , я також перед нею не падаю на коліна:) Що стосується Універсалу – що не треба було підписувати такі документи… Більше можете знайти в інтернеті (виступ Парубія та інших)…

Los comentarios están cerrados.