Передвиборна агітація: спробуй, розмісти

В Херсонській міськраді із особим пієтетом ставляться до числа 38. Воно постійно десь фігурує.

То міський голова здалеку розмахує листом, який начебто підписали 38 громадських організацій, яким просто життєво необхідно, аби в парку побудували супермаркет.

Тепер от в місті визначено Перелік місць для розміщення у м. Херсоні матеріалів передвиборної агітації з підготовки і проведення виборів народних депутатів України, в якому також виявилося рівно 38 пунктів.

Сьогодні я якраз була за однією з вказаних у списку адрес.
З огляду на проведення моніторингу дотримання норм Закону “Про вибори народних депутатів” – дай, думаю, гляну на виділений стенд, які суб’єкти виборів ним вже скористалися, яка політична реклама присутня, тощо.

І що?
І – нічого!
В даному разі йдеться про п.6 переліку: Рекламний щит на будівлі супермаркету “Оскар”  ПАТ “Херсонський торговий  дім – 97 ( на розі вулиць Чорноморської, 25  та  Перекопської).
Я не пошкодувала часу, обійшла будинок по периметру і зробила його детальні фото.
Хто знайде НА будівлі інформаційний стенд – отримає почесне звання “орел, зорке око” від мене та місце для політичної передвиборної реклами від Херсонського міськвиконкому.

Це  – загальний вигляд будівлі:

Обійти будівлю по периметру можна тут.

Ситуація мене зацікавила і я вирішила навідати наступний пункт з переліку – Рекламний щит на будівлі супермаркету “Оскар”  ПАТ “Херсонський торговий  дім – 97  (просп. Текстильників, 9)

Ось що я побачила там:

Більше фото цього об’єкту.

Ну, може це ПАТ “Херсонський торговий  дім – 97″ щось недопрацював? – подумала я і вирішила подивитися на п.2, Стенд  на  зупинці „Вул. Ладичука”, (просп. 40 років Жовтня,  поряд з  міською друкарнею, в напрямку міста). Як раз по ходу руху.

Як виявилося, обидві будівлі Оскару – то був ще легкий випадок. Там, принаймні, можна гадати, що саме мається на увазі під терміном “рекламний щит”.
На зупинці “Вул. Ладичука” не знайшлося… самої зупинки. Так само, як і натяків на якісь стенди  поряд із міською друкарнею:

Більше фото “зупинки”.

Повний перелік визначених місць передвиборної агітації можна завантажити тут.

Давайте разом пошукаємо – а раптом за якоюсь з адрес стенд чи щит й справді знайдеться?
Зрештою, серед  38 любителів супермаркетів у парках були й справжні підписи…

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.