«Помста за розкол країни» тепер працюватиме і проти Януковича. ФОТО

Активісти кампанії «Помста за розкол країни» заявили, що розгорнуть антиагітаційну роботу і проти Віктора Януковича та будуть її провадити аж до президентських виборів 2015 р. Про це вони 14 серпня заявили на прес-конференції про плани кампанії в зв’язку з підписанням закону «Про засади державної мовної політики».

На їх думку, підписавши закон  «Про засади державної мовної політики», президент показав, що його прийняття від самого початку відбувалося з його згоди і під його патронатом, а позірне відсторонення від процесу було лише грою на публіку.

«Своїм підписом Віктор Янукович поставив себе за межу сприйняття його як вищої посадової особи держави. Не може людина, яка не думає про майбутнє України, не зважає на загрози державності та стабільності, сприйматися людьми як Президент. Не може людина, яка критикує законопроект, але за два тижні не спромоглась внести до нього бодай одну зміну, вважатися адекватною. Не може людина, яка підписує юридично безграмотний документ, вважатися розумною. Не може людина, яка свідомо викликає спровоковану з сусідньої держави, вища посадова особа якої відверто демонструє свою неповагу до України та її Президента, хвилю нестабільності в суспільстві, що загрожує знести і її саму, вважатися хоч трохи притомною» — йдеться у зверненні кампанії.

«Кампанія, як і раніше, полягатиме в системній роботі з людьми і базуватися не на мовній дискусії, а на тотальному переслідуванні Партії регіонів та її сателітів за все “покращення життя вже сьогодні”. На сьогодні наші волонтери вже охопили 34 мажоритарні округи, а також додатково 7 міст, де велася агітація проти Партії регіонів. Тепер акцент робитимемо на агітації проти самого Віктора Януковича» — розказав учасник «Помсти» Артур Переверзєв.

При цьому активісти стверджують, що їх не лякає відсутність гідної альтернативи чинній владі, якою, як вони пишуть, аж ніяк не може бути сьогоднішня бездіяльна опозиція.

«Всі захисники мови мають розуміти, що Україна та українська ідентичність збережеться тільки тоді, коли цю владу буде усунуто. А це означає, що ми маємо іти в народ з гаслами, які стосуються не стільки мови, скільки із зрозумілими для всіх верств населення, незалежно від регіону, поясненнями недолугості цієї влади. Ми повинні робити будь-які кроки, які цю владу послаблюють і втручатися у всі сфери життя, в тому числі й такі, які не мають до мови жодного стосунку» – каже доброволець кампанії Тетяна Магдич.

На думку учасників «Помсти», не потрібно припиняти боротьбу за українську мову тільки тому, що антиукраїнський закон вже підписаний, як і не повинні йти в культурне гетто, намагаючись зберегти мову за допомогою виключно просвітницьких заходів.

Повний текст звернення кампанії можна прочитати тут.

1 Comment

  1. Вся верхівка держави (Яник, Пахло, депутати, міністри) дбає лише про поповнення ОБЩАКА за рахунок податків, медицини (народ вимирє), освіти (дипломи купуються) , та житла викраденого у населення України.Йде подальша розбудова поліцейської держави. Інші теми – для зомбування, задурювання. Їх зупинить лише Майдан «Імпічмент презу без переговорів!!!»

Los comentarios están cerrados.