Правоохоронці тиснуть на активіста ДемАльянсу

Міліція все частіше цікавиться діяльністю політичної партії Демократичний Альянс. Цього разу мішенню №! 1 було місто Нова Одеса, що на Миколаївщині, зокрема до мого будинку, за декілька днів після з’їзду партії завітав знайомий міліціянт, у цивільному. Серед актуальних питань, які були поставлені мені, треба виділити: Кампанія по збору коштів партією; неетичність моїх дій по відношенню до співробітників паспортного столу.

Через деякий час, як з’ясувалося пізніше, міліціянт, точніше негідник, залишив біля мого будинку купу сміття: дві скляні пляшки від Соса –Соlа та пачка від «дешевих» сигарет «Парламент» та 12 недопалків, які знаходилися поруч. Не я свого часу назвав міліціянтів «мусорами», але думаю, що тут, цілком доречним буде назвати цього міліціянта-негідника «мусором».

14 серпня також знайомий міліціянт (однокласник) зателефонував мені близько 22:30 і сказав, що треба мені видалити деякі фото, які я розмістив в соцмережі, що пов’язані з викриттям корупційних схем в паспортному столі Нової Одеси. У нас зав’язалося спілкування:
Я: Чим викликана пропозиція щодо видалення фото, невже в Новій Одесі міліціянти почали цікавитися діяльністю Демократичного Альянсу?

Міліціянт: та не причем тут твоя партия я против твоей партий ничего против не имею просто чуть неприятно что на моих колег пишут такие вещи …….. та и мой друг …… и однокласник …. ты просто мало что знаеш !!!!!! только без обид…… харашо …?

Я: Колеги?! ! якщо вони такого заслуговують, то це має бути написано, з огяду на те, що вони ( співробітники паспортного столу) надають консультацію при виготовленні закордонного паспорту, що містить подекуди неправдиву інформацію, як мені після цього про їх писати, аби застерегти громадськість від свавіллля чиновників! При цьому дотримуючись думки міліціянтів?

Міліціянт: Саша мало ты прожыв шоб писать на людей те шо ты незнаеш !!! те шо тобі розказують в своїї партій то все х ** ня і пі**еш тобі не**й чим заняця !!!!!!! яка тобі разниця хто шо робе !!!!! Ти ж не міністр шоб за кажним дивиться !!!!!

Я: Щоб писати на людей те, що я знаю або не знаю, залежить не від того скільки я прожив, і не від віку людини взагалі! До того ж я писав, те що знав, зокрема опираючись на факти: неправдива інформація, яка була розміщена на стендах в паспортному столі та на відповідь колективного звернення від начальника СГІРФО і таке інше. Щодо того, що мені розповідають у партіїі, якщо розповідають, то посилаючись на законодавство України, і тільки! Щодо того, чим мені займатися або ж не займатися, вирішувати мені!
Щоб за кожним дивитися, не обов’язково бути міністром! Достатньо бути громадянином України, щоб захищати свої права! ( Зокрема, громадянин України має право написати колективне звернення, отримати інформацію у співробітників паспортного столу щодо виготовлення закордонного паспорту та ін. Для цього не треба бути міністром!).

Міліціянт: Саша мы с тобой по разные стороны барыкади и понять друг друга нам с тобой тяжело

Я: Тяжко, але треба!

Зокрема, в червні 2012 року мною була написана стаття:
«У НОВІЙ ОДЕСІ РОЗПОЧАТО ЗБІР КОМПРОМАТІВ ПРОТИ ПРЕДСТАВНИКА ДЕМОКРАТИЧНОГО АЛЬЯНСУ»
«Не вперше вирішувати долю преставників партії «Демократичний Альянс» беруться правоохоронні органи, органи місцевого самоврядування. Не винятком стало і місто Нова Одеса, що на Миколаївщині. У моєму місті, де я народився і виріс, враховуючи мою громадську активність, очільники міста, району починають збирати проти мене компромати. Першою ластівкою зі збору інформації була Новоодеська РДА. Їй не подобалась моя причетність до боротьби Демократичного Альянсу проти корупції в Нафтогазі та паспортних столах та кампанії, якабула направлена проти депутата регіонала Замули, що в Полтавській області.
Цікавилась і продовжує все більше цікавитись моя рідна школа – Новоодеська ЗОШ №2. Зокрема, представники Партії Регіонів, а їх у школі більшість, цікавляться чому я займаюся «дитячими забавами», так вони називають мою громадську діяльність. Вони хочуть знати у якій кількості моя сім’я утримує домашнє господарство? Хто є фінансовим донором проектів Демократичного Альянсу та моєї сім’ї?
11 червня один із представників Новоодеської міської ради, набравшись сил, здолав близько 2 км, аби зустрітися зі мною особисто і передати лист – відповідь на запит. Запит я подавав 30. 05. 2012 року. Він стосувався надання інформації, щодо того хто є власником окремої свердловини, як основної альтернативи у забезпеченні жителів питною водою будинку №11, вул. Леніна, що в м. Нова Одеса . Мене вдома не було Лист був переданий моїй сестрі. Відразу представник міської ради почав наочне обстеження прапору партії Демократичний Альянс, який знаходиться у мене в дворі, цікавився зеленими стрічками (символ кампанії «Національним паркам бути» яка була оголошена Демократичним Альянсом»), якими пов’язані дерева у декоративному лісі біля мого будинку. За більш детальною інформацією він звернувся до сусідів. Розпитував чим я займаюся та мої батьки, де навчаюся, звідки беру гроші на проведення акцій. Також, його дуже цікавило, чому ще я не сплачую податки за користування водою із власної криниці. Не менше турбувало і те, куди я вивозю сміття, де пасуться мої курі, адже, на думку представника міської ради , за все треба платити. За його словами, прийде час, такі як Щербина, враховуючи його громадську позицію, будуть платити, і за паркани, і за криниці. Тобто, буквально за все те, з чого можна буде зтянути гроші.
Радує те, що в найближчому майбутньому, за словами «провісника – посильного» не доведеться платити за повітря таким як Щербина, навіть якщо я продовжуватиму свою боротьбу проти свавілля представників провладних структур, викриваючи та піддаючи гласності та публічності їхні корупційні схеми.

Олександр Щербина – член Миколаївської обласної організації політичної партії “Демократичний Альянс,” , координатор кампанії «Стоп свавіллю в паспортних столах» та організатор акцій на захист Оксани Макар в Новоодеському районі
Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.