Звернення журналістів ТВі

Звернення журналістів телеканалу ТВі до української громадськості, ПАРЄ, Європейського Парламенту, ОБСЄ, місій спостереження за виборами та міжнародних спостерігачів, учасників Всесвітнього Газетного Конгресу та Всесвітнього Форуму Редакторів, посольств демократичних країн, міжнародних громадських організацій.

 З кінця липня в Україні розпочалася виборча кампанія до Верховної Ради України. ТВі, головним редактором якого я є, з початком кампанії було піддано безпрецендентному тиску, метою якого є знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу.

 13 вересня у Окружному Адміністративному суді міста Києва відбудеться слухання справи за позовом Державної податкової служби до телеканалу ТВі, у результаті якої, канал може бути доведено до банкрутства, а проти його керівника Миколи Княжицького, знову може бути порушена кримінальна справа.

 Починаючи з кінця липня цього року, напередодні виборів, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно вимикати сигнал ТВі. Більше 60 кабельних компаній лише протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів. З початку вересня цього року найбільший кабельний оператор України «ВОЛЯ» без попередженння вирішив перевести ТВі з популярного базового пакету у дорогий розширений пакет, який є доступним лише для третини користувачів цього оператора. Лише за перший мысяць виборчої кампанії дві третини киян були позбавлені можливості дивитися наш канал. Ми розуміємо, що більшість кабельних операторів діють під незаконним тиском української влади та під загрозою закриття.

 Ми потребуємо Вашої підтримки. Ми закликаємо Вас заявити українському президентові Віктору Януковичу та іншим керівникам країни про неприпустимість репресій та знищення свободи слова, зокрема у передвиборчий період.

 Наводимо діаграму зменшення глядачів телеканалу ТВі у кабельних мережах різних регіонів України від липня до вересня, та подальше зменшення глядачів у разі вимкнення каналу ТВі з базового пакету кабельного оператора «ВОЛЯ». Наголошуємо, що інші кабельні оператори, які ще транслюють ТВі можуть припинити це у будь який момент під тиском української влади.

 Від імені журналістів ТВі

 Головний редактор телеканалу Віталій Портников