Адвокати Луценка виступили проти побачень у форматі «за склом»

Захисники Юрія Луценка вчергове не змогли поспілкуватися із своїм підзахисним. Про це повідомила захисник і дружина Ірина Луценко відразу після відмови співробітниками ВК напряму у конфіденційному форматі зустрітися із екс-міністром внутрішніх справ, який відбуває покарання у Менській виправній колонії №91.

 «Ми знову побачили Луценка за склом, почувши голос лише у телефонну слухавку», – зазначила Ірина Луценко, наголосивши на порушеннях як прав захисників, та і самого засудженого.

 Адвокат Ігор Фомін, у свою чергу, наголосив, що попередньо він направив на ім’я керівника Менської ВК №91 заяву про порушення прав його підзахисного Юрія Луценка.

 «Це недодержання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок», – уточнив адвокат екс-міністра.

 Однак, не дивлячись на наявність такої заяви, керівництво Менської ВК діяло у порушення норм закону. «Порушуються норми Кримінально-процесуального та кримінально-виконавчого кодексів на право адвокатської таємниці», – завив Фомін.

 Адвокат наголосив, що вони разом із І.Луценко змушені були припинити спілкування із підзахисним у загальній кімнаті для побачень.

 «Нам відмовлено у зустрічі із Луценком у форматі прямого спілкування, вчергове запропоновано спілкуватися із ним через броньоване скло та телефон, який прослуховується. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо наша розмова прослуховуються, записується та, напевно, транслюється за вимогою», – зазначив Фомін.

 Сам Юрій Луценко заявив, що у такому разі він відмовляється від побачень із захисниками у такому форматі для отримання правової допомоги.

 http://www.nso.org.ua/ua/news/10660