Чи дочекаються Січові Стрільці уваги київської влади?

Ви думаєте, що знаєте, що таке тяганина в офіційних структурах? Можливо, ви ще не знаєте, що таке тяганина  в офіційних структурах. Йде друга п’ятирічка, як у Київраді “розглядають” одне (sic!) питання. Чи не розглядають?

12.09.06, себто без кількох днів шість років тому, я від імені ініціативної групи та від себе надіслав до Київради звернення з пропозицією перейменувати вулицю Артьома у м.Києві на вулицю Січових Стрільців, а також вирішити питання про вшанування у Києві пам’яти команданта СС полковника Євгена Коновальця.

Від Коновальця хутко відмахнулися, сказавши, що в столиці вже є меморіальна дошка,  а щодо формації СС, то доволі скоро надійшла відповідь про те, що “питання <…> було розглянуто та підтримано на засіданні комісії з найменувань та пам’ятних знаків. На сьогоднішній день відповідне поданя знаходиться на розгляді постійних комісій Київської міської ради”.

А далі були власне шість років, протягом яких на багаторазові письмові запитання “ну як?”, “ну то що?” кожного разу письмово ж повторювалася мантра про “розгляд постійних комісій”.

На фото вгорі (при клацанні збільшується) – Січові Стрільці. На скані внизу – чергова відповідь з КМДА.

Оскільки СС, на жаль, позбавлені можливости самостійно розібратися з бюрократами, то якщо ближчим часом не станеться дива і відповідного рішення Київради, доведеться вчергове тягти столичну владу до суду. Оскільки розруха в країні і в головах чиновників великою мірою обумовлюється їхньою впевненістю в наших лінощах, тож доводиться іноді їх розачаровувати – це корисно, хоча б навіть і в довшій перспективі.

Олександр Северин