“Фокуси” з утворенням ОВК будуть знову продемостровані при утворенні ДВК. Чесним виборам ЦВК’єц!

Центральна виборча комісія України внесла зміни до своєї постанови “Про порядок проведення жеребкування по включенню кандидатур в склади дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України” від 17 травня 2012 року.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, попередня редакція постанови передбачала проведення жеребкування по всім дільничним комісіям.

“Тепер фактично буде проведено одне жеребкування”, – роз’яснив член ЦВК Олександр Шелестов.

Джерело

Коментар Руслана Князевича.

Рішення ЦВК утворити всі дільничні комісії одним жеребкуванням буде мати ефект бомби, що розірвалася, вважає представник Батьківщини в ЦВК

Представник партії Батьківщина в Центральній виборчій комісії України Руслан Князевич вважає, що зміна порядку жеребкування з визначення складу дільничних комісій покладе край чесним виборам. Про це він сказав в ході сьогоднішнього засідання ЦВК.

“Ви сиділи, сиділи, а за п’ять днів до жеребкування змінюєте порядок, який був затверджений п’ять місяців тому. Мені здавалося, що ви його приймали так завчасно, щоб всі розуміли, яким способом буде проходити жеребкування, щоб усі суб’єкти виборчого процесу відійшли від того шоку, який був по окружним комісіям “, – зазначив Князевич, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

На думку Князевича, це рішення матиме ефект бомби, що розірвалася. “Зрозуміло, що це значить тільки одне – взяти під контроль всі дільничні комісії і закінчити всі розмови про чесні вибори”, – сказав він.

Князевич додав, що це рішення суперечить всім зобов’язанням України у сфері виборчого процесу, згідно з якими будь-які зміни нормативного характеру в ході виборчої кампанії недопустимі.

“Але я розумію, що є політична воля, яка примушує сьогодні ЦВК діяти таким чином”, – підкреслив він.

Джерело