Головотяпство ЦВК, чи “операція прикриття “транзитного сервера”?

Чергове порушення ОВК №90: викрадено ключі та коди ІАС “Вибори народних депутатів України”

3 вересня 2012 року під час засідання окружної виборчої комісії №90 (м. Біла Церква, Київська область) стало відомо, що системний адміністратор комісії не зміг отримати в ЦВК ключі та коди інформаційно-аналітичної системи “Вибори народних депутатів України”. Напередодні їх було видано громадянину І.П. Ковтуну, який не мав на це законних підстав.

На засіданні комісії члени ОВК поставили питання голові комісії В.Г.Підгайній про системного адміністратора, на що вона під аудіо та відеозапис, яким ми володіємо, поінформувала, що жодних цивільно-правових угод із І.П. Ковтуном, як із системним адміністратором, комісією не було укладено та будь-яких довідок щодо цієї особи не було надано.

Де зараз ключі та ідентифікаційні коди – не відомо.

Нагадаємо, що до нинішнього складу ОВК №90 увійшли фальсифікатори місцевих виборів 2010 року. Це команда колишнього голови Білоцерківської міської організації Партії регіонів О.А. Олійника – В.Г. Підгайна, С.І. Грисюк, О.В. Манузіна, С.А. Стамбуляк та І.М. Ілемська. На місцевих виборах 2010 року ЦВК своєю Поставою скасував їхні повноваження членів Білоцерківської міської виборчої комісії.

ВО “Свобода” заявляє, що дані обставини ставлять під сумнів можливість подальшої роботи ОВК №90, збереження конфіденційності інформації на серверах ОВК №90 та ставить питання щодо захисту ІАС “Вибори народних депутатів України” від втручання та доступу сторонніх осіб.

Члени ОВК Д.А.Поліщук, Л.І.Ямкова, Ю.О.Коваленко звернулися до прокуратури міста Біла Церква із заявою про злочин, в якій вимагають вжити заходів задля усунення порушень.

Прес-служба ВО “Свобода”

* * *

Майдан-ІНФОРМ: Властиво, ім’я посадової особи, яка видала ключі та коди інформаційно-аналітичної системи “Вибори народних депутатів України” такому собі громадянину І.П. Ковтуну ми навряд чи дізнаємо. А дуже б хотілось! Як і знати ім’я начальника тієї особи. Знати, аби спитати, що ж таке сказав їм такий собі громадянин І.П. Ковтуну, які показав документи, що отримав ключі та коди інформаційно-аналітичної системи “Вибори народних депутатів України”?