Ідентифіковано декого з тих, хто напав на активістів “Відсічі” в Одесі

15 вересня в Приморському районі Одеси під час розповсюдження активістами кампанії “Помста за розкол країни” агітаційних матеріалів проти Партії регіонів та її кандидата в депутати Сергія Ківалова, троє молодих людей спортивної зовнішності зненацька кинулися на активістів біля під’їзду одного з житлових будинків. Одного з активістів – Іллю Кротенка – схопили ззаду за шию і кинули на землю, продовжуючи при цьому душити, в цей час інший нападник намагався висмикнути у цього активіста фотоапарат з рук. Під час сутички активісту пошкодили шию, розбили губу і зламали телефон, але фотоапарат він зберіг.

Міліція, яка прибула на місце подій, фактично стала на сторону нападників.

Активістам “Помсти за розкол країни” вдалося встановити особи двох з трьох нападників. Ними виявились студенти-спортсмени з Одеської національної юридичної академії Олександр Мельник (http://vk.com/id8320039) та Павло Берсан (http://vk.com/id29522781) – учасник обласного чемпіонату з кіокушин-карате, а також змагань з тайського боксу, у 2010 році вступав, але не пройшов до Миколаївського державного університету імені В. О. Сухомлинського.

Оскільки їх сторінки в соціальній мережі Вконтакті за ці дні неодноразово зникали для загального огляду, активісти кампанії зробили з них скріншоти:

Активісти кампанії просять всіх допомогти ідентифікувати особу третього нападника

а також просять ідентифікувати сивого чоловіка, який прийшов пізніше, легко забрав нападників з собою і разом з ними без жодної протидії з боку міліції покинув місце злочину, не зважаючи на попереднє запевнення заступника начальника районного відділу міліції, який також прибув на місце нападу, що нападників буде доставлено для дачі пояснень у відділок.

Активісти також надають фото капітана міліції Качана (можливо Качанова), який, за словами Іллі Кротенка, не знає своїх обов’язків, Конституції України та Закону України “Про міліцію”:
– не дав переписати данні свого посвідчення;
– ігнорував повідомлення про напад на активістів, намагався саме їх подати як порушників;
– брехав, що не розуміє українську мову і вимагав спілкуватися з ним російською;
– погрожував активісту силою доставити його у відділок, якщо той не віддасть йому паспорт, ігноруючи пункт 23 Положення “Про паспорт громадянина України”;
– пізніше ще раз погрожував силою доставити активіста у відділок, коли той відмовся добровільно показувати свої речі і законно вимагав писати протокол про обшук;
– намагався силою завадити зйомці своїх дій на відео.

 

Інформацію надав активіст Громадянського руху “Відсіч” Ілля Кротенко – 096-9590143