Міжнародним спостерігачам не подобається як формують дільничі комісії

Міжнародна організація ENEMO висловила своє занепокоєння щодо змін у формуванні дільничних виборчих комісій шляхом проведення єдиного жеребкування.

Згідно з постановою ЦВК від 13 вересня 2012 р., окружні виборчі комісії (ОВК) мають 3 дні для того, щоб сформувати всі дільничі виборчі комісії (ДВК), йдеться в прес-релізі організації.

До складу кожної дільничої виборчої комісіє має увійти 1 представник від кожної політичної партії,  чия фракція зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання та зробила необхідні подання.

ENEMO стурбована змінами у процесі формування ДВК, оскільки новий підхід єдиного жеребкування не може гарантувати збалансованого представництва всіх політичних партій у ДВК.

ENEMO закликає Центральну виборчу комісію переглянути своє останнє рішення і забезпечити справедливий і збалансований склад дільничних виборчих комісій в округах шляхом проведення окремого жеребкування партій для кожної дільничної комісії.

Представники місії рекомендують Центральній виборчій комісії забезпечити прозорий процес прийняття рішень, надаючи проекти рішень та пропозицій перед зустрічами в ЦВК і принаймні оголошувати попередній порядок денний.

УП