Молоді регіони кажуть, що “незнання законів – не звільняє від відповідальності за їх порушення”. А як щодо самих “младорегіонів”?

З електронної пошти “Молодые Регионы molodi.regionu12[at]gmail.com” ми отримали таке (стиль і правопис оригіналу збережено):

****

«Активісти «Молодих регіонів» будуть миттєво реагувати на порушення законодавства України в період виборчої кампанії», – заявив голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді регіони», народний депутат України Андрій Пінчук.

 Як відомо, вчора 9 вересня 2012 року, невідомими молодими особами в Києві були спроби незаконного поширення агітаційної продукції спрямованої проти Партії регіонів.

 «Ми живемо в правовій державі і всі дії будь-яких громадських активістів та громадських організації повинні відбуватись в рамках чинного законодавства України. Саме тому, активісти «Молодих регіонів» 9 вересня зупинили незаконну діяльність групи молодих людей, які порушуючи Закон намагалися розклювати листівки спрямовані проти Партії регіонів», – підкреслює Андрій Пінчук.

 Листівки, які розповсюджувалися громадськими активістами були виготовленні в порушення норм частини 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», що тягне за собою адміністративну відповідальність відповідно до статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таким чином, друковані матеріалів передвиборчої агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Більше того за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях передбачена відповідальність відповідно до статті 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 «Перед законом – всі рівні. Це повинні усвідомити всі учасники виборчого процесу, в тому числі й громадські активісти, які або цілеспрямовано порушують Закон, або просто його не знають. Але, є всім відома істина – незнання законів – не звільняє від відповідальності за їх порушення», – підсумував голова «Молодих регіонів», народний депутат Україна Андрій Пінчук.

****

Або ми сильно помиляємося, або йдеться про фізичну протидію з боку раніше “невідомих осіб” контрагітаційним діям активістів кампанії “Помста за розкол країни”.

У зв’язку з цим хотілося б почути думку “Молодих регіонів” (якщо повідомлення йде саме від них, а не зроблено якимись провокаторами) щодо того, яка норма якого закону (і якої держави) дозволяють особам, зафіксованим на фото і цьому відео  застосовувати до громадян фізичне насильство? Чи “молоді регіони” вже стали “молодими беркутятами”?