Передвиборні будні опозиціонерів: на Донеччині в них стріляють, на Одещині палять їхнє майно

Як повідомляє сайт КВУ

Сьогодні вночі, 12 вересня, у Слов’янську невідомі обстріляли автомобіль кандидата у депутати Володимира Панібратченка.

«Вчора вночі, близько дванадцятої, ми з товаришем повертались зі Слов’яногірська, хотіли заїхати до мене додому. Їхали по дамбі, там стояла машина з увімкненим дальнім світлом., тим самим засліплюючи нас своїми фарами. Вже почали завертати у провулок, як почули два постріли. За кермом був мій товариш В’ячеслав, у нього гарна реакція, він швидко натиснув на газ, тому кулі пройшли під кутом крізь задні двері та застрягли у сидінні», – розповідає кандидат у депутати Володимир Панібратченко, №33 у списку партії «Зелені».

За його словами, на місце події прибули представники міліції, взяли покази та вийняли заднє сидіння, певно, щоб надалі проводити якусь експертизу.

Пан Володимир зазначає, що ситуація може бути пов’язана з його активною громадською та політичною діяльністю. «Можливо, це хтось має зуб з більш давніх часів. Наприклад, коли ми з ініціативою «Комітет по боротьбі з корупцією, тероризмом та злочинністю» займалися ліквідацією гральних автоматів. Там один з власників нам погрожував. А, можливо, це через те, що ми висвітлили підкуп виборців людьми Олекся Азарова й виклали це відео в інтернет».

ГУМВС України в Донецькій області поки жодних коментарів з приводу цього інциденту не дає, посилаючись на те, що найближчим часом ще має відбутись колегія щодо цього. Обіцяє прокоментувати ситуацію вже в обідній час.

Оскільки можуть виникнути підозри у політичній складовій цієї ситуації, ми звернулися за коментарем до голови Слов’янської міської організації Партії регіонів, секретаря Слов’янської міської ради, кандидата у депутати у списку Партії регіонів №213 Олександра Самвонова. У телефонній розмові він зазначив, що про ситуацію вперше чує. «Я не цікавлюся цими людьми, й зараз вперше чую від Вас про цю ситуацію. А щодо політичної складової, то як це може бути пов’язано з нами? Ми не вбачаємо у цих людях якоїсь конкуренції для нас», – зазначив пан Олександр.

Джерело

Під Одесою спалили автомобіль депутата-опозиціонера.

Невідомі спалили джип Lexus, який належав депутату Білгород-Дністровської міської ради від “Батьківщини” Олегу Артеменко.

Як повідомив сам депутат в ефірі телекомпанії “Нова Одеса”, автомобіль ремонту не підлягає.

Олег Артеменко пов’язує інцидент зі своєю політичною діяльністю.

“Я оцінюю те, що трапилося тільки як політичний тиск на депутата”, – сказав він.

Депутат також додав, що це вже другий випадок підпалу його автомобіля. Перший стався на початку поточного року – тоді ремонт машини коштував депутату 25 тисяч гривень. Наразі міліція порушила кримінальну справу за фактом підпалу 2 автомобілів в Білгород-Дністровському – Lexus та Chevrolet Lacetti.

Нагадаємо, що раніше в Ізмаїлі був спалений автомобіль керівника агітаційної роботи при окружному штабі Олександра Дубового та штабі Об’єднаної опозиції, керівника акції «Україна проти Януковича» Ірини Золотарьової. Ще одному ізмаїльському опозиціонеру Максиму Волкову спалили гараж, в якому знаходилась агітаційна література.

Джерело

* * *

Майдан-ІНФОРМ: А Янукович з Азаровим обіцяли чесні, відкриті, прозорі, вільні і демократичні вибори…