Тарас Пастух: «Купівля голосів виборців – найгірше зло виборчої кампанії 2012 року»

«Пряма і непряма купівля голосів виборців – найбільш характерне порушення під час ведення передвиборчої агітації у Тернополі». З цією заявою виступив кандидат в народні депутати по 163 виборчому округу Тарас Пастух, відповідаючи на питання про найбільш характерні порушення виборчого законодавства під час дискусії з першим секретарем Тернопільського обкому КПУ.«Сьогодні, як у нашому виборчому окрузі, так і загалом на Тернопіллі та в Україні, кандидати у народні депутати застосовують практику «купівлі» підтримки громадян.
Найбільш небезпечно, що це сприймають як нормальну практику і самі громадяни», – вважає кандидат у народні депутати.
«Треба зрозуміти, що підкуп виборця – це не лише пряма передача коштів виборцю за голосування за того чи іншого кандидата, а й виділення коштів на ремонт, на придбання матеріальних цінностей для тої чи іншої установи – тобто так звана «соціальна корупція».
Якщо це робить кандидат-чиновників – це купівля голосів за бюджетні кошти, якщо кандидат–бізнесмен – це своєрідна «інвестиція», коли бізнесмен буде «відбивати» ці кошти вже у Верховній Раді, тобто забирати кошти назад у нас з вами», – підкреслив гість студії.
За його словами, прикро, що такі факти фактично не караються Центральною виборчою комісією, незважаючи на те, що підкуп виборців у різних формах карається зняттям з реєстрації як партій, так і кандидатів у одномандатних виборчих округах.
«Давайте пам’ятати слова, глави Української Греко-Католицької церкви Блаженнійшого Святослава Шевчука, який закликав не голосувати за ті партії і кандидатів, які купують голоси, бо купівля голосу виборців – це вже корупція. А чи може корупціонер щось збудувати? Мабуть, що ні», – підсумував Тарас Пастух.